Bahtlarına 1.5 milyonluk ceza çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bahtlarına 1.5 milyonluk ceza çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:00

“Esra Erol’la Evlen Benimle”, “Su Gibi” ve “Ne Çıkarsa Bahtına” isimli 3 evlilik programına RTÜK toplam 1.5 milyon liralık ceza kesti. Gerekçe, “gençlerin evlilik kurumu algısına, aile hayatına zarar!”

Haberin Devamı

RTÜK, evlilik programları nedeni ile ATV, Fox ve Flash TV’ye toplam 1 milyon 419 bin 354 lira ceza verdi. RTÜK uzmanları, geçtiğimiz aylarda ATV’de yayınlanan “Esra Erol’la Evlen Benimle”, Fox TV’de yayınlanan “Su Gibi” ve Flash TV’de yayınlanan “Ne Çıkarsa Bahtına” isimli 3 evlilik programı ile ilgili rapor hazırladı. Raporda, bu tür programların gençlerin evlilik kurumu algısına, aile hayatına zarar verdiği belirtildi. Söz konusu raporları değerlendiren Üst Kurulu her üç programda da, “Yayınlar, insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” ve “Yayınlar, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” maddelerinin ihlal edildiğine karar verdi.

Haberin Devamı

TEKRARI DAHA AĞIR

Bu nedenle ATV’ye 917 bin 204 lira, Fox’a 478 bin 378 lira ve Flash TV’ye de 23 bin 772 bin lira idari para cezası verildi. Yayıncı kuruluşların aynı ihlalleri yeniden gerçekleştirmesi durumunda ise daha ağır cezalar gündeme gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!