Güncelleme Tarihi:
''SANKİ 23 PARTİ YOK''
Devlet Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, 9 Şuat’ta 45’inci yılını kutlayan MHP'nin köklü ve gelenekli bir siyasi kurum olduğunu belirterek özetle şunları söyledi:
“Her dönemde önemli kararların oluşmasında önce ülkem ve milletim diyen sonra partim diyen bir anlayışa sahiptir. Bu gelişme sürecinde birikimli olmuştur. Önemli kadrolara sahiptir ve millete hizmet aşkıyla doludur. İstanbul için hem medya hem de bazı çevrelerin
teşvikiyle, seçime giren 25 partiden 23’ü yok farz ediliyor. Bir tarafta AKP olarak iktidara öbür tarafta da anamuhalefet partisi olarak CHP’ye şans veriliyor. Bu yanlış bir düşüncedir. Özellikle medya bunu böyle yapmaktadır. Bazı kamuoyu araştırmaları da toplumu bu yönüyle şekillendirmektedir. İşte bu durum karşısında, MHP, varlığını ve iddialarını toplumla paylaşabilmek için karış karış, ev ev, meslek kuruluşları olarak ne varsa onları ziyaret etmeyi, onlarla tanışmayı ve adaylarımızı tanıştırmayı amaçlamaktadır.”
MHP Genel Başkanı Bahçeli konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak şunları söyledi:
İKİ ÖNEMLİ GÖREV VAR
- Başbakan’ın cemaate yönelik, ‘Siz ne istediniz de biz vermedik, size yaptığımız hizmetleri nereye koyacaksınız’ dedi. Partinize yönelik de ‘Paralel devlete teslim oldular, iradelerini cemaate kiraya verdiler’ dedi. Partiniz, Fethullah Gülen Cemaati’nin devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt olduğuna inanıyor mu?
Sayın. Başbakan'ın 17 Aralık’tan itibaren yapmış oldukları konuşmalar çok sağlıklı gözükmüyor. Ondan evvel de saldırgan, üslubu farklı, biraz da hakaret içeren ifadeleri çok sık kullanıyor. Bu tartışmanın içine her alanda MHP’nin girmesi mümkün değil. Paralel devletten neyi kast ediyor, paralel devlet kimdir onu bilemiyoruz. Ancak bu iktidarın 11 yıllık uygulamaları sırasında iki tane önemli görevi olmuştur. Bunlardan bir tanesi, Türkiye’yi bölünmeye götüren demokratik açılım sürecidir. Öbürü de bölünmüş yoldur. Eskiden tek yol üzerinde giderken şimdi birbirlerine paralel bir yolla geliş gidişler, seyahatler mümkün oluyor. Dolayısıyla bu paralelin iki kanadıyla beraber olan değerlendirmelerine MHP katılmak istemiyor. Böyle bir tartışmayı da derinleştirmenin de ülkemize bir yararı olduğunu da görmüyoruz ve kabul etmiyoruz.”
HOŞGÖRÜYLE KARŞILIYORUZ
- Selam Operasyonu kapsamında 7 bin kişi dinlenmişti. Bu dinlenen yerler arasında MHP Genel Merkezi de var. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?
MHP Genel Merkezi’nin dinlendiğini biliyoruz. Medya aracılığıyla düşüncelerimizi aktaramadığımız kesimlere bu dinlenme vasıtasıyla aktarıldığını kabul ettiğimiz için hoşgörüyle karşılıyoruz.
TAVİZCİ POLİTİKA
- ABD 11 Şubat’ta başbakan Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin oynadığı rolü övdü 19 Şubat’ta Obama, Kıbrıs için Erdoğan’a teşekkür etti. Bugün de ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıbrıs görüşmeleri için Ankara’ya geliyor. Türkiye’nin rolünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kıbrıs sorununu ABD, farklı bir yaklaşımla çözmeye çalışıyor. Bu konuda da Türkiye’yi ikna etmeye gayret gösteriyor. Türkiye’nin geleneksel Kıbrıs yaklaşımında orada, bir Türk varlığını ortadan kaldırabilecek hiçbir siyasi, sosyal değişimi kabul etmemiz mümkün değil. Orada iki toplumlu, iki egemenli bir yapının devamıyla beraber KKTC’nin varlığının korunması gerekir. Bu konuda Türkiye’nin tavizi olamaz. Bunlar şimdi, Türkiye’nin kritik günlerinde hep gündeme taşıyorlar ve tavizci politikayla da amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Buna da iktidar partisi çok yakınlık gösteriyor. Bundan vaz geçmesinde yarar var.
BELLİ OLMAZ
- Başbakan’ın doğrudan sizi hedef alan bir mesajı oldu, ‘Ailesi yok, çoluğu, çocuğu yok, dolayısıyla bizim derdimizden anlamaz’ dedi. Bununla ilgili ne diyorsunuz?
Başbakan inançlı bir şahsiyettir. Nikahla ölümün günü belli olmaz.
BİZİ KATMAYIN
- Yerel seçimlerde yüzde kaçı hedefliyorsunuz?
O konuda çok kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Onların arasına bizi katmayın. Biz milletimizden destek istiyoruz.