Bahçeli: Vatanımız içerden hançerlenmektedir

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Vatanımız içerden hançerlenmektedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2006 12:21

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AK Parti ile Türkiye'nin kuşatıldığını, milletin yargılandığını, üniter yapının sarsıldığını, değerlerin tartışıldığını, tarihin sorgulandığını, beraberliğin parçalandığını” savunarak, “Vatanımız, içerden hançerlenmektedir” dedi.

Haberin Devamı

BAHÇELİ YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen MHP 8. Olağan Büyük Kongresi'nde, genel başkanlık için oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayım yapıldı.

Açıklanan sonuca göre, 1174 kayıtlı delegenin 1139'u oy kullandı ve 12 oy geçersiz sayıldı.

Bahçeli, 1127 oyla yeniden MHP Genel Başkanı oldu.

Bahçeli, partisinin 8. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Spor Salonuna, alkışlarla girdi. Bahçeli, konuşmasını yapmak üzere kürsüye, “Devletin başına devlet gelecek” sloganları eşliğinde ve konfetiler arasında geldi.

Devlet Bahçeli, konuşmasına, Atatürk ve silah arkadaşları, bölücülükle mücadele ederken şehit olan güvenlik güçleri ile Alparslan Türkeş'i rahmetle anarak başladı.

Haberin Devamı

Ağır sorunların altında ezilen Türkiye'nin, içine düştüğü ümitsizliğin çaresini, karartılan geleceğin aydınlığını bu kongrede bulacağını ifade eden Bahçeli, salondakilere, “Milli kararlılık ve kucaklaşma kurultayına hoşgeldiniz” diye seslendi.

"ANADOLU'NUN GÖZÜ KULAĞI BU KONGREDE"

Bahçeli, yakın tarihinin en karanlık günlerini yaşayan Türkiye'nin kalbinin bugün burada attığını ifade ederek, yorgun Anadolu'nun, sadece gözü ve kulağı ile değil, yüreğiyle de bu kongreye baktığını söyledi.

“Çelikten irade ve inançlı kadroların” bugün burada olduğunu ve milli görev için ayağa kalktığını belirten Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin ebedi başkenti Ankara'da sergilenen bu muhteşem manzaranın, Türkiye'nin onurlu ve aydınlık geleceğinin en büyük güvencesi olduğunu kaydetti.

Bahçeli, “Türk milletinin yegane ümidi olan MHP'nin, iktidar yürüyüşünde son dönemece girildiğini” savunarak, kongrenin, bu açıdan tarihi dönüm noktası olacağını belirtti. Bahçeli, kongrenin, “ülkücü ahlaka yakışır ve demokratik olgunluk içinde” geçeceğine olan inancını dile getirdi.

“GAYRİ MİLLİ ZİHNİYET”

Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerinin, üniter, laik ve milli devlet yapısına dayandığına işaret eden Bahçeli, bu yapının, Cumhuriyetin kurucu kahramanları ve kadroları tarafından, çağın ve ötesinin dikkate alındığı mükemmel bir vizyon ile belirlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bir devlet çatısı altında beraberce yaşayabilmenin kurallarının 1923'de belirlendiğini anımsatan Bahçeli, başkentin Ankara, dilin Türkçe, bayrağın ay-yıldızlı bayrak, milli marşın İstiklal Marşı olduğunun anayasal güvence altına alındığını anlattı.

Bahçeli, Cumhuriyetin 83 yıllık tarihinde, bu ilkeleri benimsemekle zorlanan, reddeden ya da değiştirilmeye çabalayan bedbahtların, zaman zaman beyhude çıkışlarına şahit olunduğunu kaydetti. Bahçeli, bu girişimlerin, millet tarafından lanetlendiğini, bu hezeyan sahiplerinin, hak ettikleri karşılığı gördüğünü belirtti.

"MALUM NİFAKLARIN YENİ YÖNTETEMLERİ"

Bugün, durumun geçmişten çok farklı olduğunu vurgulayan Bahçeli, malum nifakların, yeni yöntemler ve yeni manevralar geliştirdiğinin anlaşıldığını ifade etti. Bahçeli, bu çevrelerin, kendilerine sağlanan uluslararası himayeleri kullanmasıyla, temel değerlerin her zamankinden daha fazla tahribata başlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Küreselleşmenin önemli bir tehdit olduğunu ifade eden Bahçeli, milli varlığa yönelik tehditin bir kolunun da ülkeyi yöneten “gayri milli zihniyetin” tek başına iktidarı olduğunu savundu.

"AKP İLE TÜRKİYE KUŞATILMAKTA, ÜNİTER YAPISI SARSILMAKTA"

Bahçeli, “İktidardaki AKP ile Türkiyemiz kuşatılmakta, milletimiz yargılanmakta, üniter yapı sarsılmakta, değerlerimiz tartışılmakta,tarihimiz sorgulanmakta, beraberliğimiz parçalanmaktadır. Vatanımız, içerden hançerlenmektedir” diye konuştu.

MHP'nin, devlet ile milletin geleceği için dünden daha önemli ve kutsal bir görevle karşı karşı olduğunu kaydeden Bahçeli, Türkiye'nin, her alanda derin buhran içinde çırpındığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Bahçeli, başka başkentlerin sunduğu kurtuluş reçetelerinin, Türk milletini bir adım ileri götürmeyeceğini ifade etti. Bahçeli, sorunlarının çözümünde Türkiye merkezli bakılması ve geleceğin Türkçe okunması gerektiğini belirterek, ”Küresel dayatmaların önündeki en önemli engel milli devlet yapısı ve bu yapının temel taşı milliyetçiliktir” dedi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN PEMBE TABLOLAR ÇİZDİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Türk halkının satın olma gücünün artığını, çay ve simit hesabıyla herkesin konut sahibi olabileceğini, ekonomik istikrarın sağlandığı” gibi pembe tablolar çizdiğini öne süren Bahçeli, ”Tarihin en büyük borç batağına saplanan Türkiye'de hala hayali başarılar anlatılabilmektedir. Yoksulluk ve işsizlik altında ezilen kitleler, Başbakan'ın nerede yaşadığını merak etmektedir” dedi.
   
Uygulanan ekonomik politikaların Türkiye'yi “sıcak para, ucuz kazanç ve rantiye cenneti” haline getirdiğini söyleyen Bahçeli, ekonomi çarkının faiz ve dış borçlanmayla döndürülmeye çalışıldığını savundu.
   
Bahçeli, Türk ekonomisinin rekabet gücünü kaybettiğini, cari açıkta dünya rakorlarının kırıldığını söyleyerek, “Türkiye, bugün ürettiğinden fazlasını harcayan, bu açığı borçlanma yoluyla finanse eden, borç bulabilmek için yüksek faiz veren, bu faizi milli işletmelerini ve vatan topraklarını yabancılara satarak karşılayan müflis bir mirasyedi konumuna sokulmuştur” dedi.
   
Özelleştirme adı altında Türkiye'nin milli servetleri “pazarlandığını” savunan Bahçeli, “Kırılganlığı ileri derecede artan ekonomide kriz işaretleri yükselmektedir” dedi.
   
"TÜRKİYE AB VE ABD GÜDÜMÜNDEKİ TESLİMİYETÇİ POLİTİKALARA KURBAN EDİLDİ"

Haberin Devamı

Dış politikada Türkiye'nin zemin ve cephe kaybettiğini, onur ve haysiyetinin ağır yara aldığını ileri süren Bahçeli, Türkiye'nin dış politikasının “AB ve ABD'nin güdümündeki teslimiyetçi politikalara” kurban edildiğini ifade etti.
   
Bahçeli, “(Ver kurtul) anlayışının iflah olmaz temsilcisi olan taşeron ruhlu bu hükümet, Türkiye'yi her alanda krize sürüklemiştir” diye konuştu. Türkiye'nin “ezik ve etkisiz” hale itildiğini öne süren Bahçeli, hükümetin Kıbrıs'ı davasını “bir kambur” olarak gördüğünü, Kıbrıs'ı Rumların insafına terk ettiğini öne sürdü. Bahçeli, şunları söyledi:
   
KIBRIS

“Türk limanlarının Rum gemilerine açılmasını konusunda AB'ye karşı sahte kahramanlık yapan Başbakan'ın derdi Kıbrıs değil, yaklaşan seçimlerdir. Seçimden sonra gerekli siyasi imkanı bulabilirse, Kıbrıs'ı Rumlara teslim için son adımları atacağından kimsenin şüphesi olmasın.
   
IRAK

Hükümet, Irak'ın parçalanması sürecini bir seyirci olarak uzaktan izlemektedir. AKP, Iraklı Türkmen kardeşlerimize sırtını dönmüştür. Peşmerge gruplar Kerkük'ü ele geçirmişlerdir. Kerkük'te iç savaş şartları oluşmaktadır. Türkmenlerin oradaki varlığı çok ağır bir tehdit altındadır.

TALABANİ - BARZANİ

Talabani ve Barzani her gün Türkiye'ye meydan okumaktadır. Türk işçisine ve köylüsüne diklenmeyi marifet sayan Başbakan Erdoğan'ın bu tahrikler karşısında sesi soluğu çıkamamaktadır.
   
BATI TRAKYA

Batı Trakya Türk azınlığı unutulmuş. ABD ve AB'nin dümen suyunda sürüklenen AKP hükümeti Türki cumhuriyetlerde yoktur. İlişkilerimiz hiç düzeyindedir.”
   
NOTLAR

Kongre nedeniyle çok sayıda seyyar satıcı kongrenin yapıldığı salonun çevresine akın etti. Salonun çevresi panayırı andırırken, bazı teşkilatlar da çay-kahve standı kurdu.

Yiyecek-içecek, hediyelik eşya satışları yapılırken, bunlar arasında gazeteci Tacettin Ural’ın kaleme aldığı “Papa Bir Puttur” kitabın satışı da dikkati çekti. Salon önünde Elazığ’da gelen mehter takımı partililere konser verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, kongreye saat 10:33’de “Türkmen beyi”, “Yol arkadaşı” anonsu eşliğinde girdi. Salonda tur atarak yerine geçen Bahçeli, yoğun tezahürat üzerine ayağa kalkarak partilileri Bozkurt işaretiyle yeniden selamladı.

Kongre süresince çok sayıda ülkü ocakları üyesi genç salon içinde güvenlik için görev yaptı. Salonda bulunan partililere yer yer pankart açılmaması ve sigara içilmemesi anonsları yapıldı.

PANKARTLAR

Salon, Bahçeli’nin fotoğraflarının yer aldığı “Örnek, Öncü, Önder”, “İlkeli, Bilgili, Dürüst”, “MHP Tek Başına İktidar”, “Açlık, Ahlaksızlık, Asayişsizlik, Adaletsizlik, İktidarımızda Son Bulacak”, “İnanç Hortumculuğuna Son Vermek İçin Şimdi Hareket Zamanı”, “Türk Milletinin Yol Arkadaşı” , “Bu Vatan Hepimizin” , “Mahşere Kalmayacak, Bu Hesap Sorulacak” şeklinde pankartlar asıldı.

Kürsünün bulunduğu platform ise sırasıyla Bahçeli, Atatürk ve Alparslan Türkeş’in fotoğraflarının bulunduğu afişle süslenirken, MHP’nin ana sloganını oluşturan “Lider Ülke Türkiye İçin Milliyetçilik, Demokrasi, Kalkınma” ifadeleri yer aldı.

Kongreden parti müziklerinin yanı sıra 10.Yıl Marşı da çalındı.

Tribünlerde iki partili arasında yaşanan itişme, büyümeden partililerce önlenirken, tribünlerde bulunan partililer de bozkurt işaretleriyle slogan atarak olayı kamufle etti.

ERDOĞAN’A YUHALAMA

Bahçeli’nin salona girişi öncesinde gerçekleştirilen sinevizyon gösterisinde Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül, maliye Bakanı Unakıtan’ın görüntüleri üzerine salondakiler hükümeti yuhaladı. Sinevizyon gösterisinde başbakan Erdoğan’ın bir çiftçiyle girdiği “Al ananı git” polemiğine de yer verildi.

Tarsus belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından, üzerinde “60. hükümet, milliyetçi hareket doğrultusunda herkesi daha fazla birlik ve beraberliğe, daha fazla çalışmaya davet ediyoruz” sözlerinin yer aldığı küçük şekerleme paketçikleri dağıtıldı.

İSTİKLAL MARŞINDA BOZKURT İŞARETİ

Kongre divanının oluşmasının ardından Atatürk, Alparslan Türkeş ve şehitler için saygı duruşunda bulunulurken, İstiklal Marşı sırasında da çok sayıda partili sağ ellerini kaldırarak Bozkurt işareti yaptı.

Kongrede DYP geniş bir heyetle temsil edildi. Bahçeli’nin üniversiteden hocası olan ve 2000 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Çankaya Köşkü için MHP tarafından aday gösterilen ve halen DYP Genel Sekreteri olan Prof.Dr. Kamil Turan’ın yanı sıra GİK üyesi Prof. Taner Demirer ve Genel sekreter yardımcısı Atilla Ataman heyette yer aldı.

BAHÇELİ'NİN SESİ KISILDI

Yoğun kalabalık nedeniyle çok sayıda partili salona giremezken, onlar için kongre binasının dışında dev ekran aracılığıyla canlı yayın yapıldı.

Bahçeli'nin konuşma sırasında sık sık sesi kısıldı. Bahçeli, ses kısıklığını su içerek gidermeye çalıştı.

YOĞUN GÜVENLİK

Kongre nedeniyle Emniyet güçleri, salonun dışında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Delege ve ziyaretçiler oluşturulan 3 polis noktasından içeri üzerleri aranarak alınırken, salon dışında panzerlerin de bulunması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!