Bahçeli: Kriz yavaş yavaş aşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Kriz yavaş yavaş aşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2010 16:21

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kriz, yavaş yavaş aşılmakta. Bunun daha sağlıklı ve sağlam ekonomi politikalarıyla yönlendirilmesinin yararlı olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kriz, yavaş yavaş aşılmakta. Bunun daha sağlıklı ve sağlam ekonomi politikalarıyla yönlendirilmesinin yararlı olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Osmaniye’den sonra Hatay’a geçen Devlet Bahçeli, ilk olarak Habib-i Neccar Camisi’ni ziyaret etti. Buradaki din görevlilerinden camii hakkında bilgi alan sonra Bahçeli, tarihi Uzun Çarşı’ya geçti. Bahçeli, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve Hatay Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz ile esnaftan sorunları hakkında bilgi aldı.

Sivil toplum örgütü temsilcilerinin Türkiye’nin önemli sorunlarına işaret ettiğini, bunların çok kısa sürede çözüm bekleyen konular olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yönden küresel krizin etkisi altında kalan coğrafyada bulunan bir ülke olduğunu vurguladı. Bahçeli, “Bazı ekonomik sıkıntıları hep birlikte yaşadık. Bundan esnafımız da çok etkilendi. Kriz, yavaş yavaş aşılmakta, bunun daha sağlıklı ve sağlam ekonomi politikalarıyla yönlendirilmesinin yararlı olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Çarşı esnafının çeşitli hediyeler verip, künefe tatlısı ikram ettiği Bahçeli, Yayladağlılar Derneği’ne gitti. Çarşı çıkışında yolların araç trafiğine kapatılması nedeniyle bir kadın sürücü, “Bir adam geliyor diye yollar kapatılıyor” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE YOL AYRIMINDA’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay’ın Kumlu ve Reyhanlı İlçeleri’ni ziyaret etti. Reyhanlı ilçe meydanında yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Bahçeli, Türkiye’nin 2011’de bir yol ayrımına gireceğini söyledi. 2011 yılının ülke için tekrar diriliş, tekrar birleşme, bütünleşme ve kardeşçe yaşama yılı olacağını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

“Çünkü, bugünkü siyasi iktidar, 8 yıllık uygulamalarıyla bilerek veya bilmeyerek bazı hizmetler sunuyorum diyerek yola çıkmasına rağmen ayrıştırıcı uygulamalarıyla ayrıştırıcı olmuştur. Türkiye’de lüzumsuz yere tartışmalar ortaya koyulmuştur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir kurnazlıkla kendisini başarılıymış gibi yandaş televizyon, basın ve program yapımcılarıyla ağız birliği ile rol oynamaya başlamıştır. Geçen yıllar göstermiştir ki, ülke önemli sıkıntılarla karşı karşıya bulunmaktadır. İşte böyle bir dönemdeyiz. Türkiye yol ayrımına girdi. 2011 yılı ülkemiz için tekrar diriliş, tekrar birleşme, bütünleşme ve kardeşçe yaşama yılı olacaktır. Burada en büyük görev AKP’ye oy vermiş kardeşlerimizdedir. ‘8 yıldır ne yapıyorsunuz’ diye sorgulama zamanıdır. Hatta ve hatta bu AKP yönetiminin dinlenmeye alma zamanıdır. Gerçekte Türkiye’yi iyi yönetememektedirler. Terörle mücadele yetersiz PKK’yı siyasallaştırmaya, açılım denin zırvalarla milleti oyalamaya çalışıyorlar. Millet, içerisinde yaşamak dururken Türk, Kürt, Sünni ve Alevi diye birbirimize niye düşelim, dilim dilim ayırmanın kime faydası var.”

Toplumun çok gergin olduğunu belirten Bahçeli, “Televizyon patronlarına söylüyorum. Türkiye’nin güzelliklerini gösterin, umudunu, aydınlığını mutluluğunu gösterin. Toplumsal ayrımcılıktan ne istiyorsunuz?” diye konuştu.

Bahçeli, MHP’ye geçen eski Ak Partili Mehmet Narlı’ya kendi yakasındaki MHP rozetini taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!