Serhat TEZCAN- Sebile ÇETİN/BURSA, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2009 15:32
DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümetin ‘Demokratik Açılım'a karşı çıkan muhalefeti eleştirerek, “Bu siyasi değil, milli birlik projesidir. Bu sürece karşı çıkanlar tarih ve millete karşı sorumluluk alır. Muhalefet partilerinin kendilerini gözden geçirme vakti geldi” dedi.
İftar davetine katılmak amacıyla Bursa'da bulunan Devlet Bakanı Egemen Bağış, AKP Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yaptı. AK Parti'nin 7 yıldan bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bağış, Türkiye'nin 7 2002 yılından bu yana çok farklı bir noktaya geldiğini söyledi. Ulusal program yayınlayarak 2009 yılına girdiklerini belirten Bağış, “Avrupa Birliği serüveninde 50 yıldan sonra ilk defa müstakil başmüzakereci atandı. Başbakan Brüksel'e gitti ve tam üyelik hedefini vurguladı. Muhalefet şubat ayında gezi gerçekleşirdi. 1 Ocak'tan itibaren bir zamanlar ülkemizde insanların ‘Kürdüm' demeye korktuğu ülkede devletin televizyonu Kürtçe yayın yapmaya başladı” diye konuştu.
Demokratik açılım sürecinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığında, sivil toplum kuruluşları, akademisyen ve partilerden fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Devlet Bakanı Egemen Bağış, şöyle devam etti:
“Çocuklarımızın huzur içinde büyütüldüğü bir ülke olması için, annelerin ağlamaması ve huzur için çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ülke yapan, vatan yapan bütün unsurlar için düşünüyoruz. Ülkede tek bir etnisite yok. Farklı kesimlerin farklı sorunları var. Bu siyasi değil, milli birlik projesidir. ‘Bütün partilerin katkısı olsun' dedik. Maalesef, ‘Türkiye de kan dökülmesin, huzur olsun, birlikte yaşayalım’ dediğimizde bazı siyasi partiler, ‘Bizim sizinle yürüyecek yolumuz yok’ dedi. Bir yandan statükodan söz eden, şikayetçi olan insanların alternatif plan oluşturamamaları düşündürücüdür. Bu sürece karşı çıkanların tarihe ve millete karşı sorumluluk alır. Muhalefet partilerinin kendilerini gözden geçirme vakti gelmiştir. Gerçekten demokratik standartlar yükselecekse AB standartlarına çıkacaksa bunu hep beraber gerçekleştirmemiz gerekiyor.”
BÖLGELER ARASI EŞİTSİZLİK SONLANDIRILACAK
Türkiye'de siyasi farklılıkların kenara bırakılarak ortak çıkarlar için bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği uyum sürecinde Güneydoğu Anadolu'ya 500 milyon Euro aktarıldığını hatırlattı. Egemen Bağış, bölgeler arası eşitsizliği ortadan kaldırmak için Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından 4 yıl içinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya 10 milyar doların üzerinde fon aktarılacağının ilan edildiğini ekledi.