Bağışlı kutlama

Güncelleme Tarihi:

Bağışlı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2002 00:46

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, çocukların eğitimi için bağış toplayarak kutladı.

Vakfın geçtiğimiz yıl başlattığı ‘Bir Milyon Çocuk Eğitim Kampanyası’ kapsamında dün TEGV’in 5 ayrı eğitim parkı ve İstanbul’daki gezici eğitim birimi Ateşböceği’nden yapılan canlı yayınlarla bağış toplandı. ‘1 Milyon Çocuk Eğitim Kampanyası’ndan Eksik Olmayın’ sloganıyla yapılan bağış kampanyasının Fındıkzade Eğitim Parkı’nda düzenlenen açılış törenini 12 televizyon kanalı, canlı yayınladı.

İstanbul Fındıkzade, Van Feyyaz Tokar, Ankara Semahat-Dr. Nusret Arsel, Antalya Suna-İnan Kıraç ve Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı ile İstanbul Esenler’deki Ateşböceği’nden, televizyon kanalları bağış toplama etkinliğini gün boyu dönüşümlü olarak canlı yayınla ekrana taşıdı.

BU YILKİ HEDEF 350 BİN ÇOCUK

Dünkü bağış toplama gününde her çocuk için 30 milyon lira istendi. Açılış töreninde konuşan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, ‘Çocukları başbakan, belediye başkanlığı koltuğuna oturtarak kutladığımız 23 Nisan’ı, eğitim konusuna destek verilen bir gün olarak kutlamak çok daha anlamlı. Bu yıl 350 bin, 5 yıl içinde 1 milyon çocuğa eğitim desteği vermeyi hedefliyoruz’ dedi.

Törene ünlü komedyenler Beyaz, Hamdi Alkan ve jübilesinin gelirini TEGV’e bağışlayan eski milli futbolcu Şifo Mehmet (Mehmet Özdilek) de geldi. Bini aşkın çocuğun katıldığı şenlikte seramik, resim, yüz boyama etkinlikleri dışında, dans gösterileri, step, müzik dinletileri ve halk oyunları sergilendi.

Bağış için

TEGV Banka Hesap Numaraları

Dışbank-Merkez Şube-304401010

Garanti Bankası-Bağlarbaşı Şubesi-6299848

İş Bankası-Beylerbeyi Şubesi-226852

Koçbank-Altunizade Şubesi-1 000 000

Yapı Kredi Bankası-Çatalçeşme Şubesi- 1821-8
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!