Güncelleme Tarihi:
Beykoz'a bağlı olan Çavuşbaşı Beldesi'nde Belediye Başkanı Osman Şimşek, nihayet bir binaya kavuştu. Başkan ‘‘Yeni bir belediyeyiz, imkanımız kısıtlı. Binayı esnafın ve halkın yardımıyla düzenledik. Bilgisayarları ise biz aldık’’ diyor.
Çavuşbaşı, Beykoz'a bağlı, yeşillikler içinde bir belde. Üç yıldan bu yana kağıt üzerinde bir belde belediyesi olmaktan öteye geçemeyen Çavuşbaşı, 18 Nisan seçimlerinden sonra belediye yönetimine kavuştu. Seçimden hemen sonra binası, personeli olmayan Çavuşbaşı'nın FP'li belediye başkanı Osman Şimşek'le beldenin sorunlarının konuşmuştuk. Şimşek, mazbatasını aldıktan ilk işinin belediyeye bina bulmak olduğunu söylemişti. Aranılan bina kısa zamanda buldu. Boş bir Kuran kursu binası belediyeye devredilerek yer sorunu çözüldü. Resmi kuruluş çalışmaları da tamamlanan Çavuşbaşı Belediyesi'nde bugün açılış var.
İki ay önce çekiç sesleri arasında görüştüğümüz Başkan Şimşek'le önceki gün tadilattan yeni çıkmış, baştan başa bilgisayarlarla ve mobilyalarla donatılmış belediye binasında görüştük. Başkan'a ‘‘Binayı bu hale getirene kadar kaç lira harcadınız?’’ diye sorduk. Dört katlı binanın kullanıma uygun hale gelmesi için 40 milyar lira harcadıklarını söyledi. Bir de hatırlatma yaptı: ‘‘Daha yeni belediye olduk. Kaynaklarımız ve imkanlarımız çok sınırlı. Çavuşbaşı halkı belediyesine sahip çıktı. Birçok masrafı esnaf ve halkımız karşıladı. Biz sadece bilgisayarlara para verdik.’’
Kaçak yapılarla mücadele
Şimşek, daha düne kadar bir orman köyü görünümünde olan Çavuşbaşı'nın belediye yönetimine kavuşmasıyla beldede birçok şeyin değişeceğine inandığını söyledi. İki ayda neler yaptıklarını da şöyle sıraladı:
‘‘Kadro verilmediği için büyükşehir ve çevre belediyelerden 15 geçici personel aldık. Kendi beldemizden de 10 kişiyi geçici işçi olarak istihdam ettik. Zabıta teşkilatımızı kurduk. Encümenimizi oluşturduk. Çavuşbaşı Belediyesi 25 personeliyle kısa sürede ciddi bir belediyecilik hizmeti vermeye başladı. Hergün 350 ton su dağıtıyoruz. 96 bin dönüm alanın çöpünü topluyoruz. 1500 mükelleften 15 günde emlak vergilerini topladık. Belediyeyi bilgisayar ağıyla donattık.’’
Çavuşbaşı'nın en önemli sorunlarından biri kaçak yapılaşma. 96 bin dönümlük beldenin yüzde sekseni ormanlık arazi. Başkan, geride kalan yeşil alanları ve ormanı korumakta kararlı olduklarının kaydetti. Karşılaştıkları zorlukları da anlattı: ‘‘Zabıta ekibimizi oluşturduktan sonra kaçak yapılarla mücadeleye başladık. Azmış bir inşaat sektörü vardı. Yüzde 95'ini durdurduk. Kısa sürede bölgeye hakim olduk. Hafriyat kamyonları yolları ve çevreyi berbat ediyordu. Bunu engelledik. Kısa sürede işlerin bu noktaya gelmesi bazılarını rahatsız etti. Dokunulmaması gereken bir iki noktaya dokunduk. Tehditler gelmeye başladı ancak vatandaş duyarlılığımızı destekliyor. Taviz yok.’’
İmar taslak planı çalışmalarını Ağustos ayı sonunda bitereceklerini ifade eden Başkan Şimşek, ‘‘Plansız gelişen her yer sorun üretiyor. Artık Çavuşbaşı'nda yeni sorunların meydana gelmesini istemiyoruz. Elimizde kalan büyük arazilerin korunabilmesi için bu planın yapılması gerekiyor. Şehir krokisi çıkartılıyor. Yatırım planlarımızı hazırladık. Kısa sürede Çavuşbaşı'nı İstanbul'un en seçkin yerlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.
Adımlarını beldedeki sivil kuruluşların görüşünü alarak atmaya çalıştıklarını vurgulayan Şimşek, diğer partilerin belediye başkan adaylarıyla biraraya gelerek onların görüşlerinden de yararlandığını belirtti.