Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2001 01:47
İngiliz bilim adamları bağışıklık sisteminin uzun süreli hiperaktivitesinin kanserin en önemli nedeni olabileceğini ve böylece kanser tedavilerinde çığır açılabileceğini açıkladılar.
Londra'daki St. George's Hastanesi'nden Prof. Angus Dalgleish ile Leicester Üniversitesi'nden Dr. Ken O'Byrne, bağışıklık sistemi ile kanser bağlantısını mercek altına aldılar. Dr O'Byrne, şunları söyledi:
‘‘Kanserin en önemli gizlerinden biri, bağışıklık sistemine karşın, dokuların değişime uğraması ve amansız hastalığa yol açmasıdır. Bir iltihap, alerji ya da kanserojen bir maddeye maruz kalınması, bağışıklık sistemine aşırı yüklenmeyi getirebilir. Kanserojen sigara bu etkenlerden biri. Bu da sistemin hastalıklarla mücadele gücünü yitirmesine neden olabilir. Sağlıklı hücreler yerine genç, kanserli hücreleri besleyip, korumasına yol açabilir. Bağışıklık sisteminin molekülleri kimyasal olarak çok aktiftir ve DNA'yı hedef alarak hücreleri kansere dönüştürebilir. Belirli ilaçlarla iltihabı tedavi edebilir, bağışıklık sistemini sakinleştirebilir ve birçok kanser dize getirilebilir.’’
British Journal of Cancer'da yayınlanan araştırmaya göre, bağışıklık sistemi ve bir dizi hastalığa etkisi daha önce de biliniyordu, ancak önemsenmiyordu.