Babasının katilini kurşunlayan oğula 20 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Babasının katilini kurşunlayan oğula 20 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 15:21

ADANA’da babası Mehmet Sait Aydın’ı kürekle öldürdüğü iddia edilen 46 yaşındaki İbrahim Demir’i kurşunlayarak öldürmekten yargılanan 24 yaşındaki Abdulkerim Aydın, yine 20 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Haberin Devamı

Abdulkerim Aydın, 9 yıl önce babasını öldüren katil zanlısı İbrahim Demir’in 2002’nin Mayıs ayında cezaevinden cezasını tamamlayarak çıktığını öğrendi. Aydın, babasının intikamı için Kazım Başer Mahallesi 2 Sokak'ta oturan Demir’i 7 Mayıs 2002’de mahalle bakkalı önünde beklemeye başladı. Bakkala gelen Demir’i 6 kurşunla öldürdükten sonra kaçarken yakalandı. Cinayet Bürosu polislerince olay yerinde tatbikat yaptırılan Aydın, “Babamın katilini öldürdüm” diyerek suçu üstlendi. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 8 ay tutuklu yargılanan Abdulkerim Aydın, ‘Kan gütmek kastıyla adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. 2 ay da hücre hapsi cezasına çarptırıldı. Aydın’ın tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle Yargıtay bu kararı bozdu. 2005’de yapılan yargılamada Aydın’a verilen ömür boyu ve 2 ay geceli gündüzlü hücre cezası 20 yıl hapis cezasına indirildi. Bu karar Yargıtay’ca onandı.

Haberin Devamı

5237 Sayılı yeni TCK'nın yürürlüğe girmesi üzerine Aydın’a yasa gereği uyarlama davası yapıldı. Yerel mahkemede yeniden yargılanan Aydın, son savunmasında pişman olduğunu belirterek, “Bana silah çekti ve ‘Babanı öldürdüm, sıra size geldi. Seni de öldüreceğim’ dedi. Ben de ölmemek için öldürdüm” dedi.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı Aydın’ı, babasını öldüren Demir’i ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Cinayeti tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle daha önce verilen 20 yıl hapis cezasını tekrar verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!