Babası CIA ajanı, annesi sürtük

Güncelleme Tarihi:

Babası CIA ajanı, annesi sürtük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 00:00

ABD'de 6 Kasım'daki başkanlık seçimlerine haftalar kala, siyasetin çirkin yüzü bir kez daha kendini gösterdi. Cumhuriyetçiler ABD Başkanı Barack Obama'nın annesine ait olduğu iddia edilen çıplak fotoğraflar yayınladı. Piyasaya sürülen bir kitapta ise Obama'nın annesine sürtük, babasına da CIA ajanı deniyor.

Haberin Devamı

“Bazı insanlar her gün benim hakkımda korkunç şeyler söylüyorlar ve ben bunu kabulleniyorum” diyerek BM’de ifade özgürlüğünü savunan Obama sözünde duruyor. Başkanlık seçimleri öncesinde Obama’nın annesinin sürtük, babasının CIA ajanı olduğunu öne süren kitaplar ve videolar ABD’de yasaklanmıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, 25 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İslam karşıtı filmi kınarken, ifade özgürlüğü gereği bu filmi yasaklamayacaklarını, kendisine yönelik “korkunç” hakaretlere de bu nedenle göz yummak zorunda olduğunu açıklamıştı. Dört yıl önce ilk kez başkan seçilirken sağcı medyada komünist, hain, Müslüman, sosyalist, sahtekar, terör sempatizanı ve hatta Nazi olmakla dahi suçlanan Obama, 6 Kasım seçimleri yaklaşırken bir kez daha hedefte. Daily Beast sitesinin haberine göre piyasada, Obama’nın annesi Ann Durham’ın sürtük, öz babası olduğu savunulan Frank Marshall Davis’in ise CIA ajanı olduğunu öne süren kitaplar ve sözde belgeseller var.

Haberin Devamı

Obama’nın başkan adaylığı yarışında Cumhuriyeti rakibi Mitt Romney ile kafa kafaya olduğu eyaletlerde seçmenlere bu kitaplar ve filmler gönderiliyor. Joel Gilbert imzalı sözde belgeselin ismi, Obama’nın “Babamın Rüyaları” adlı kitabına atfen “Gerçek Babamın Rüyaları.” Aşırı muhafazakar Çay Partisi hareketi ve üst düzey bir Cumhuriyetçi lider tarafından desteklenen bu filmde, Obama’nın annesinin 1950’lerde çekildiği iddia edilen çırılçıplak fotoğrafları yer alıyor.

Çıplak fotoğraflı komplo

Filmde, Obama’nın öz babasının solcu şair ve eylemci Frank Marshall Davis olduğu, Davis’in çıplak kadınların fotoğraflarını çekmeyi sevdiği öne sürülüyor. Obama’nın annesini hamile bıraktıktan sonra çektiği çıplak fotoğraflarını başka erkeklere postaladığı iddia edilen Davis’in, “ABD’de ekonomiye, üniversitelere ve medyaya sızan Amerikan sosyalist hareketinin bir parçası” olduğu da savunuluyor.

Kanıtsız, tanıksız ağır hakaretler

EN kritik eyalet Ohio’da bir milyon seçmene gönderildiği belirtilen bu videodakinden bile ağır ifadeler, Dinesh D’Souza imzasıyla piyasaya çıkan ve New York Times’ın çok satanlar listesinde zirveye yerleşen “Obama’nın Amerikası” adlı kitapta mevcut. “Şişko fahişe” diye anılan Obama’nın annesinin, Endonezyalı erkeklerle rahatça birlikte olabilmek uğruna oğlunu bu ülkede yanında tutmak yerine memleketi Hawaii’ye gönderdiği kitapta savunuluyor. Hiçbir kanıta dayanmadığından iftira ve hakaret olarak yorumlanabilecek bu tür iddialara karşın ne kitap toplatıldı, ne de film yasaklandı. Üstelik ABD’de seçim sürecinin en kritik aşamasına girilmiş olmasına rağmen...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!