Babadan oğula son sarılış

Güncelleme Tarihi:

Babadan oğula son sarılış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 18:19

ADANA'da bakım nedeniyle suyu kesilen Seyhan Nehri'nde oluşan gölete serinlemek için giren 9 yaşındaki Ömer Dicle, suyun dibindeki kuma saplanarak öldü. Çevredekilerin itfaiyenin gelmesini beklemeyip, ceset aramasına tepki gösteren Dicle'nin yakınları, 112 ve kurtarma ekiplerine taşla saldırdı.

Haberin Devamı

İŞTE YÜREK YAKAN FOTOĞRAFLAR...

Yenibey Mahallesi'ndeki 39'uncu Sokak'ta oturan ve gezmek için sokağa çıkan Ömer Dicle, serinlemek için Seyhan Nehir yatağında oluşan gölete girdi. Bir süre suda oynayan kÖmer Dicle çırpınarak suda batıp- çıkmaya başladı. Çevredekilerin müdahale etmesine rağmen Ömer Dicle gözden kayboldu. Küçük çocuğun suda kaybolduğu haberini alan annesi Nuray ile babası Mehmet ve yakınları olay yerine geldi. Boğulma ihbarı üzerine polis ve 112 görevlileri de gelerek duruma müdahale etti. Küçük çocuğun bulunması için Büyükşehir Belediye'sine bağlı CANKUR'u çağıran polis ekipleri, acılı aileyi sakinleştirmeye çalıştı. 112 görevlilerinin oğlunun cesedini çıkartmak yerine beklediğini düşünen Mehmet Dicle, taş atarak sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Beklemeye ve acılı ailenin feryatlarına tahammül edemeyen mahalledeki yüzme bilen gençler, suda ceset aramaya başladı. Bir süre sonra Ömer Dicle'nin cesedine ulaşan gençler, “Nefesimiz yetmiyor, dalgıç gelsin” diyerek yardım istedi. Beklemeye rağmen dalgıç ekiplerinin gecikmesi üzerine yeniden suya giren mahalle gençleri, Ömer Dilce'nin sudaki cesedini çıkartı. Mehmet Dicle, koşarak gençlerin kucağındaki cesede sarıldı. Boğulan çocuklarını cesedini gören anne Nuray ile baba Mehmet feryat ederek bayıldı. Sudan çıkartılan Ömer Dicle'ye ilk müdahaleyi olay yerinde yapan 112 görevlileri, çoktan ölmüş olan küçük çocuğu hayata döndürmeyi başaramadı.
 
Cumhuriyet Savcısı’nın inceleme yapması için Ömer Dicle’nin cansız bedeni, ceset torbasına yerleştirilirken, acılı aile yakınları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.


 

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!