Babacan, OECD kürsüsünde anlattı: Türkiye’de günde 2 doların altında yaşayan sıfıra yakın

Güncelleme Tarihi:

Babacan, OECD kürsüsünde anlattı: Türkiye’de günde 2 doların altında yaşayan sıfıra yakın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2012 00:00

PARİS - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bakanlar Konseyi Başkanı olarak açılış konuşması için çıktığı OECD kürsüsünde Türkiye’de artık günde 1 doların altında gelirle yaşayan kimsenin kalmadığını, 2 doların altında yaşayanların oranının sıfıra çok yakın olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Babacan, 26 yıl aradan sonra Türkiye’yi OECD Bakanlar Konseyi Başkanı olarak temsil ederken, salonda yer kalmadığı için katılımcılardan bir bölümünün ayakta izlediği konuşmasında önce küresel krizi, alınması gereken önlemleri değerlendirdi. Ardından Türkiye’nin küresel kriz ortamına rağmen yüksek büyümeyi sürdürdüğüne dikkat çekti.

Kadın çalışan artıyor

/images/100/0x0/55eb4035f018fbb8f8b50cd2

Büyümenin hem istihdama, hem de gelir düzeyine yansıdığını vurgulayan Babacan, şöyle konuştu: "Türkiye’de gelir düzeyi giderek düzeliyor. Artık günde 1 doların altında bir yaşam düzeyi olan vatandaşımız yok. 2 doların altındaki yaşam düzeyinde olan vatandaşlarımızın da oranı sıfıra çok yaklaştı. Kadınların istihdama katılma oranı yükseldi."

Haberin Devamı

Konuşma sayısı 10’u bulacak

Başbakan Yardımcısı Babacan, bugünkü OECD toplantısında 10 kadar oturuma başkan olarak katılıp, 10 ayrı konuşma yapacak. Toplantıların gündeminde şunlar var:

* Ekonomik krizle mücadelede yeni yaklaşımlar, serbest ticaret sistemi ve istihdama dayalı büyüme, beşeri sermayeye ve istihdama yatırım, iş becerilerinin geliştirilmesi stratejisi, OECD’nin temel ortaklarıyla, Kuzey Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere stratejik bölgelerle iş birliği, kalkınma stratejisi, cinsiyet eşitliği, eğitim ve girişimcilik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!