Azgın Pitbull parçalıyordu

Güncelleme Tarihi:

Azgın Pitbull parçalıyordu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2003 02:01

Tehlikeli oldukları gerekçesiyle birçok ülkede evde beslenmeleri yasaklanan Pitbull cinsi köpek İzmir'de anneanneyle torununu az kalsın parçalıyordu.

Olay Karşıyaka'da dün meydana geldi. Emine Güven, yanına 3 yaşındaki torunu Oğuzhan Şöllü'yü de alarak komşusu Şerife Tandemir'in evine misafirliğe gitti. Evdeki Rex adlı köpeğin aniden torununa saldırması üzerine anneanne, yerinden fırladı. Ancak köpek Emine Güven'i de altına alarak kollarını ve bacaklarını ısırdı. Adli Tıp Kurumu anneanneye 15 gün, torununa da 3 gün rapor verdi.

Ölümden döndük

Köpeğin sahibi Şerife Tandemir ve oğlundan şikayetçi olan Emine Güven, başından geçenleri şöyle anlattı: ‘‘Tandemir'lere gitmeden önce telefon açıp, köpeği bağlamasını söyledim. Olumlu yanıt alınca gittim. 10 dakika sonra Tandemir, köpeğe yemek vermek için kapıyı açtı. Bağlı olmayan köpek bir anda torunumun üzerine atladı. Ben de müdahale ettim. Komşum da yardımcı olmaya çalıştı. Torunum ile mutlak bir ölümden kurtulduk. Rex, daha önce başkalarını da ısırmıştı’’ dedi.

15 milyar tazminat

Emine Güven'in avukat olan kızı Alev Coyrat da annesi ve oğlunu ısıran köpeğin sahipleri hakkında 15 milyar lira maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açtı. Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturma açtığı anne ve oğlu hakkında 6 ay ile 1 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılabileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!