'Azeri Bakan suçunu itiraf etti'

Güncelleme Tarihi:

Azeri Bakan suçunu itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2005 10:12

Azerbaycan Başsavcılığı, Milli Güvenlik ve İçişleri Bakanlığı, ülkede son günlerdeki tutuklamalarla ilgili ortak açıklama yaparak, “tutuklu bulunan eski Sağlık Bakanı Ali İnsanov'un suçunu itiraf ettiğini” bildirdi.

Haberin Devamı

Açıklamada, İnsanov'un Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e başvuruda bulunarak, “yönetim aleyhine katıldığı yasadışı hazırlıklar, Resul Guliyev'in seçim kampanyası ve Azerbaycan'a dönüşü ile benzeri girişimler için mali yardımda bulunduğunu” itiraf ettiği ve bu süreçte kimlerle görüştüğünü anlattığı ifade edildi.

Yapılan soruşturmada, Milli İlimler Akademisi'nin eski başkanı Eldar Salayev ve eski Gence Emniyet Müdürü Natig Efendiyev'in de bu yasadışı hazırlıklara katıldığının belirlendiği ve tutuklandığı belirtilen açıklamada, Salayev'in evinde yapılan aramada çeşitli deliller bulunduğu, Efendiyev'in evinde de 5 adet tabanca ve otomatik silahla çeşitli patlayıcılar ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, eski Ekonomik Kalkınma Bakanı Ferhat Aliyev ile darbe girişimi hazırlıklarına katıldıkları tespit edilen İsmail Mensimov ve Rahman Latifov da tutuklandı. Ortak açıklamada, ülkedeki seçim sürecinin ve asayişin bozulmasına yönelik hareketler, karışıklık çıkarmayı ve anayasal kuruluşların güç kullanılarak değiştirilmesini amaçlayan her türlü girişimin bundan sonra da engelleneceği vurgulandı. BAKÜ (A.A)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!