Azerbaycan'dan Fransa'ya soykırım tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycandan Fransaya soykırım tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 14:03

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Fransa'daki soykırım yasa tasarısı girişimlerinden rahatsız olduklarına dikkati çekerek Fransa'nın bu yaklaşımı doğru ve dürüst değil dedi. Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının bir kısmını işgal ettiğini hatırlatan Mammadyarov "Fransa'nın bu sorunu da görmesini istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ABHaber'e konuşan Mammadyarov, parlamentoların tarih yazmaya kalkmasının çok yanlış olduğunu belirterek bu tür girişimlerin ters etkileri olacağının unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Fransa'nın Minsk grubu üyesi olduğuna ve bu yıl Minsk grubunun 20'inci yılının kutlanacağına işaret eden Mammadyarov, "Eğer Fransa bu tür girişimler yaparak Ermenilerin tarafını tutacaksa Minsk grubunda kalmasının bir anlamı kalmaz. Fransa taraf tutabilir. Ancak Minsk grubunda o zaman kalmasının bir anlamı kalmaz" diye konuştu.

Fransa'da Karabağ sorununun da tartışılması gerektiğinin altını çizen Azerbaycan Dışişleri Bakanı, "Karabağ'da Ermenilerin saldırısı sonrası 1 milyon insan yerleşim yerlerini terketti. Bu insanlar yaşadığı topraklardan zorla sürüldü. Binlerce insan öldürüldü. Bunun hesabını kim verecek. Karabağ işgal altında. Hocalı katliamının hesabını kim verecek. Bizler 1915 konuşuyoruz ama. Ermenilerin iddia ettiği soykırım Karabağ'da kendileri tarafından gerçekleştirildi. 1 milyon insan evlerinden edildi, sığınma kamplarında yaşıyor. İlk önce Ermenistan Karabağ 'da yaptığı işlerin hesabını vermeli. Fransa'da bu konun da tartışılması gerekiyor" açıklamasında bulundu. Karabağ sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini çözüm için zamanın kalmadığına dikkati çeken Mammadyarov, kaybedecek hiç zamanımız yok. Ermeniler işgal ettikleri topraklardan biran önce çekilmeli. Sorunun çözülmesi için AB Karabağ sorununda inisiyatif almalıdır. Soruna çözüm bulunması AB'nin yararına. Minsk grubu 20 yıldır bu sorunu çözemede başarılı olmadı. Artık sabrımız kalmadı" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin AB üyeliğinin birlik için çok önemli olduğuna dikkati çeken Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Azerbaycan olarak Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz. Kafkasya'nın istikrarı Karabağ sorununun çözümü ve Türkiye'nin AB üyeliğinden geçiyor" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!