Azerbaycan’da sonucu belli gergin seçim

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan’da sonucu belli gergin seçim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 01:18

Azerbaycan’da halk, cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün sandık başına gidiyor. 10 adayın yarıştığı seçimlerde, 5 bin 491 merkezde 5 milyon 145 bin seçmen oy kullanacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in (51) üçüncü kez seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Cihan haber ajansına göre Aliyev'e destek, seçim propagandası süresince uluslararası bağımsız kuruluşlarca yapılan araştırmaların hiçbirinde yüzde 80’nin altına düşmedi.

Uzmanlara göre Aliyev’in rakipleriyle arayı bu kadar açmasındaki en önemli etken, ülkedeki ekonomik istikrar. Uluslararası medyanın bir bölümü ve özellikle Avrupa basını ise insan hakları ihlalleri nedeniyle Aliyev’in olası zaferine şüpheyle bakıyor. Radio Free Europe/Radio Liberty’nin haberinde Aliyev’in milyarlarca dolar enerji gelirlerlerine sınırsız erişime sahip olduğu ve muhalif yayınları bastırdığı öne sürüldü.

Oy verme işleminin saat 08.00 itibarıyla başladığı seçimlerde, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de oyunu kullandı. DHA'nın haberine göre Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva Kızları Arzu Aliyeva, Leyla Aliyeva ile birlikte yerel saatle 10.00’da sandık başına geldi. İlham Aliyev, Bakü’de 29 numaralı Sebail seçim dairesine bağlı 6 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!