'Ayşe'ler öldürülmesin

Güncelleme Tarihi:

Ayşeler öldürülmesin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 16:23

TKDF, korunmadıkları için öldürülen 'Ayşe'ler hakkında basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nu (TKDF), korunmadığı için hayatını kaybeden 'Ayşe'lerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Muğla, Ankara, İstanbul ve Erzurum'daki olaylara değinilen açıklamada şöyle denildi:

Muğla’nın Fethiye ilçesinde  yıllar önce 8 erkeğin tecavüzüne uğrayan kadın arkadaşımızın başvurusuna dava açmaya gerek görmeyen Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi kadınların mücadelesi ve dayanışması sonucu açılan davanın 27 Nisan Cuma günü yapılan 8. duruşmasında tecavüz sanıklarını “delil yetersizliği” nedeniyle beraat ettirdi. 

Yine Ankara'da Ayşe Paşalı polisin, İstanbul'da Ayşe İnce, Erzurum'da Ayşe C. savcıların takdir haklarını kullanmaları sonucu öldürüldü. Kısaca Korunamadılar.

Bu kararlar  memleketin adalet anlayışında ve işleyişinde erkek egemenliğinin kadınlara yönelik şiddeti, tecavüzü ne kadar ısrarla savunduğunun çok açık bir örneğidir.

Haberin Devamı

İstediğiniz kadar yasaları değiştirin zihniyetleri değiştirmediğiniz sürece daha çok Ayşe’ler ölür bu ülkede. Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair yasa ile aileyi korursunuz bireyi değil.

Toplumsal cinsiyet eşitliği algısını geliştirip suçluların cezalandırıldığını beyinlere algılatmadığınız ve yüreklere bu Ayşelerin korunduğunu inandıramadığınız sürece suçlusunuz.

Fetiye’de ,Siirt’te ya da Manisa’da ve tüm ülkede  tecavüze uğrayan, enseste maruz kalan şiddet sonucu öldürülen tüm  kadınların vebali hepimizin boynundadır Unutmayın.
Çünkü bizler unutturmayacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!