Güncelleme Tarihi:
![]() |
Aysel ALP YAZIYOR |
Bir Cumhuriyet kadını olarak liderinin Atatürk olduğunu vurgulayan Seyman, “Yurtta barış, dünyada barış. Kalemim de barışçıl ama dünyanın her yerinde direniş mücadelesi, kurtuluş mücadelesi veren ülkelere sempatiyle bakıyorum” dedi.
ARAFAT’I DA PERES’İ DE YAZDIM
30 yıldır Yaser Arafat’ı, Leyla Halid’i, Benazir Butto’yu, Halepçe’yi yazdığını belirten Seyman, “2000 yılında çıkan Asmin kitabımda ise Şimon Peres’in sanata ilgisinden söz ediyorum. Dolayısıyla herhangi bir ülkeye karşı ön yargım olamaz.Ama ben bir arzuhalci de değilim. Yazarım, yüreğime değen, zihnimde yer edenleri yazarım. Birinin siparişiyle, ki böyle bir sipariş de söz konusu değil, yazamam” diye konuştu.
BARIŞÇIL BİR DİL
Ayrılık dizisinin barışçıl bir dili olduğunu savunan Seyman, “İzlendiğinde de görülecektir. Ama ülkemizde izlemeden, okumadan yorumlar yapılıyor. Bir bilim insanı bile ‘izlemedim ama İsrail’e hak veriyorum’ diyebiliyor. Kitapları da okumadan değerlendirebiliyoruz” dedi.
ŞANSSIZLIK OLDU
Diziye iptal edilen tatbikatın öfkesinin yansıdığını ileri süren Seyman, “Diplomaside bahane bulmak istenirse bir diplomatın kravat rengi bile krize neden olabilir. Ama ben yazar ve sanatçı kimliğimle şunu söylemek istiyorum; sanatın gücü ortaya çıktı. Gazze Olayı bir yılını bile doldurmadı.Bizim dizide kullandığımız kareler, internet dünyasında gezen fotoğrafların yanında çok masum” dedi.
Dizinin yeni bölümleri hakkında ipucu vermeyen Seyman, kadınların mücadelelerinin ön plana çıkacağını; aşka ve çocuklara dair temaların işleneceğini söylemekle yetindi.Seyman, İsrail’in diziyle ilgili notasında