Güncelleme Tarihi:
Kazanın ardından Gülşen, savcılığın tebligatıyla önce kamu davası açılmaması için 121 YTL, daha sonra bu cezanın ödenmediği gerekçesiyle 141 YTL, son olarak da faiziyle birlikte 456 YTL ceza ödedi. Bu paraları ödemesine rağmen kayıtlarda ‘ödenmedi’ görüldüğü için bir kez jandarma, bir kez de polis karakolunda 12 saat gözaltında tutulan Gülşen, “En ağır suçlular yakalanamıyor, Ben cezamı faiziyle ödememe rağmen kapıma güvenlik güçleri dayanıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Adaletin mağduruyum” diyerek tepkisini dile getirdi. Cezaların dekontlarını ibraz eden Gülşen'e, yanlışlığın farkına varılınca fazladan ödediği 597 YTL iade edildi.
Trajikomik olay, 35 yaşındaki Bülent Gülşen'in, 2003 yılının Nisan ayında, 35 DF 4565 plakalı otomobiliyle iş gezisine gittiği İstanbul'dan dönerken başladı. Gülşen'in kullandığı otomobil, dikkatsizlik sonucu, karşı yönden gelen başka bir araçla çarpıştı. Kazada hafif yaralanan Gülşen, tedavisinin ardından İzmir'deki evinin ve işinin yolunu tuttu. Özel bir deniz taşımacılığı firmasının İzmir şube müdürü olan Gülşen'e, kazadan 6 ay sonra, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Ön ödemeli ceza’ olarak bilinen, kamu davası açılmaması için 121 YTL para cezasını ödemesi tebliğ edildi. Tebligatın eline ulaşmasıyla İzmir Adliyesi'ne giden Gülşen, bu cezasını ödedi, ancak aradan 6 ay geçtikten sonra gelen yeni bir tebligatla şaşkına döndü. Hakkında kamu davası açıldığı, 121 YTL'yi ödemediği gerekçesiyle cezanın 144 YTL'ye çıkarıldığı bildirildi. Cezayı ödediğine dair dekontu olmasına rağmen yanlışlık yapıldığını anlayan Gülşen, tekrar gittiği adliyede ikinci cezayı da ödedi.
456 YTL DAHA ÖDEDİ AMA GÖZALTINA ALINDI
Aynı cezayı 2 kez, hem de faiziyle birlikte ödeyen Gülşen adaletten kurtulduğunu düşünürken, son olarak açılan kamu davasının sona erdiği ve toplam 456 YTL'yi ödemesine karar verildiğini öğrendi. Tekrar adliye koridorlarında soluğu alan Gülşen, elindeki dekontları göstermesine rağmen 456 YTL'lik cezayı da ödedi. Artık rahat bir nefes alacağını düşünen Bülent Gülşen, bu kez de Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan evine gelen görevliler tarafından gözaltına alınıp karakola götürüldü.
Yaklaşık 12 saat boyunca karakolda tutulan Gülşen, gittiği Karşıyaka Adliyesi'nde, bugüne kadar yanlışlık yapıldığını, ödediği son iki cezanın toplamı 597 YTL'nin kendisine iade edileceğini öğrendi. Ardarda şaşkınlık yaşayan Gülşen, iade edilen parayı alıp günlük yaşamına devam etti.
BU KEZ DE POLİS
Geçen cuma akşamı arkadaşlarıyla eğlenceden dönen Gülşen'in otomobili, Bayraklı Semti'nde denetim yapan polisler tarafından durduruldu. Bilgisayardan yapılan kimlik sorgulamasında, Gülşen'in, Bursa ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yakalama emriyle arandığı ortaya çıktı. Yakalama kararını gören polisler, Gülşen'i gözaltına alıp Bayraklı Karakolu'na götürdü. Evine giderken kendisinini karakolda bulan Gülşen, 12 saat gözaltında tutulmasının ardından yapılan araştırmada, ödediği cezayla ilgili yakalama emirlerinin geçersiz kalmasına rağmen kayıtlarda göründüğünün farkına varılınca salıverildi.
“BIKTIM ARTIK”
Vatandaş olarak cezasını ödemekten kaçmayan, ayrıca faizini de ödemesine rağmen yaşadıklarına isyan eden Gülşen, “En ağır suçlular yakalanamıyor. Ben cezamı faiziyle ödememe rağmen ya kapıma güvenlik güçleri dayanıyor, ya da yolda gözaltına alınıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Adaletin mağduruyum. Kendimi temize çıkarmak istiyorum. Ama bu fırsatı bir türlü yakalayamadım. Adaletin masum insanları bu kadar mağdur etmesi çok acı verici” diyerek tepkisini dile getirdi.