Aynı aileye ikinci şehit acısı

Güncelleme Tarihi:

Aynı aileye ikinci şehit acısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2011 00:00

PKK’lı teröristler dün 20.00 sıralarında Siirt’in Eruh ve Pervari ilçelerinde eş zamanlı olarak iki ayrı saldırı düzenlendi. Çatışmada, şehit olan Astsubay İlker Atan'ın, amcasının da 1992 yılında Mardin'de şehit düştüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İlk saldırıda Eruh İlçesi’ndeki Bilgili Jandarma Karakolu hedef alındı. Teröristler, karakola roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışmada, Astsubay İlker Atan ile er Recep Garlı şehit oldu. Çatışmada erler, Esat Avcı, Hakan Çoban, Eyüp Şaşmaz, Abdulkadir İnce yaralandı. Yaralı askerlere Siirt Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapıldı. Yaralı askerlerden Esat Avcı’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Çatışmada iki PKK’lı da öldürüldü. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı. 

Siirt’in Pervari İlçesi’nde de değişik noktalardan roketatar ve uzun namlulu silahlarla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na saldırıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ateşte 4 sivil yaralandı. Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü binasına da saldıran teröristlerin roket ateşiyle binada yangın çıktı. Bu arada Tunceli’de bir grup PKK’lının Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasındaki Ahpanos Vadisi’nde hareket halinde oldukları saptandı. PKK’lılar Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alındı. Ayrıca bölgeye Sikorsky helikopterlerle Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan alınan profesyonel askerler indirildi.

İŞTE SALDIRININ OLDUĞU BÖLGE / WEB TV

Haberin Devamı

AMCASIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Siirt'in Eruh ilçesindeki Bilgili karakoluna  teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay İlker Atan'ın baba  ocağına ateş düştü.

Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Diphacı köyündeki şehidin baba ocağına  kara haber gece saatlerinde ulaştı.

Kaymakam Mehmet Fatih Geyim, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Büyükhan,  Merkez Komutanı Albay Aydın Şit ve Merzifon Emniyet Müdürü İlyas Aktaş'tan  oğullarının şahit haberini alan Atan ailesi üzüntüye boğuldu.

Şehit Astsubay'ın baba ocağı, şehit haberinin duyulmasının ardından ay  yıldızlı bayraklarla süslendi ve taziye için çok sayıda kişi eve geldi.

Şehit babası Dursun Atan, ağabeyi  Astsubay Rıza Atan'ın da 1992 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde teröristlerle  girdiği çatışmada şehit düştüğünü, oğlunun da amcası ile aynı kaderi paylaştığını  ifade ederek, gerekirse vatan için kendisinin de çarpışacağını ve buna hazır  olduğunu söyledi.

Terör örgütünün boşa çırpındığını kaydeden Dursun Atan, “Biz her şehit  mezarında bir bayrak dalgalandırıyoruz, şimdi bir bayrak daha açıldı” dedi.

Atan, oğlunun en son kendisinden diplomasının aslının fotokopisini  istediğini, ancak gönderdiği evrakların daha oğlunun eline geçmeden şehit  haberinin geldiğini belirtti.
       
"NASİP DAMATLIK DEĞİL ŞEHİTLİK MERTEBESİYMİŞ”
         
Oğlu ile geçtiğimiz salı günü telefonda görüştüklerini ve oğlunun “baba  buralar çok sıcak” dediğini anlatan Atan, oğlunun bekar olduğunu, doğu görevinin  ardından evlilik planları yaptıklarını söyleyerek, “Nasip damatlık değil,  şehitlik mertebesiymiş” diye konuştu.

Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan ve sağlık  görevlileri tarafından müdahale edilen şehit annesi Sati Atan ise, “İnanmıyorum  oğlum yaşıyor” diyerek ağladı.

Dursun ve Sati Atan çiftinin bir kız ve Samsun'da astsubay olarak görev  yapan bir oğullarının olduğu öğrenildi.

Şehit Astsubay İlker Atan'ın bugün düzenlenecek törenin ardından  memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor.

BAYINDIRLI ŞEHİT ER RECEP GARLI'DAN VASİYET GİBİ SÖZLER: ÇOCUĞUMA İYİ BAKIN

Haberin Devamı

ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!