Güncelleme Tarihi:
AYDIN Doğan Vakfı tarafından, yazılı basın ile radyo ve televizyonlara nitelikli teknik eleman yetiştirmek amacıyla, Sarıyer Derbent'teki Gazeteciler Sitesi yakınında yapılacak ‘‘Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi’’nin protokolü dün imzalandı. İstanbul Valiliği tarafından vakfa tahsis edilen arsa üzerine 150 milyar lira harcamayla yapılacak okulun protokolüne, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş ile birlikte imza koyan Hürriyet ve Milliyet gazeteleri sahibi, Aydın Doğan Vakfı Başkanı Aydın Doğan, yeni bir okul daha yapmanın mutluluğu içinde olduğunu belirtti. Doğan Medya Center'de düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, gerek televizyon endüstrisine, gerek basın mesleğine daha kaliteli eleman yetiştirmek için bu okulu yapmaya talip olduklarını belirterek, şunları söyledi:
‘‘Ülkemizin böyle bir okula ihtiyacı var. İnşallah, bu okuldan mezun olanlar, basının çeşitli kollarında çalışacaklar, güzel hizmetler verecekler. Daha kaliteli yayın yapma imkanı sağlayacaklar. Medyada orta ve alt kademede teknik eleman yetiştirme sıkıntısı vardı. Şimdiye kadar ‘alaylı' dediğimiz tarzda yetişiyorlardı. Sonradan birkaç basın meslek lisesi kuruldu. Ama bunlar bir türlü ihtiyaca cevap veremiyordu. Biz kendi işletmelerimizde ve Türk medyasında yetişmiş eleman ihtiyacının arttığını gördük. İstanbul Valiliği ile görüştük. Türk eğitim sisteminin bütün dallarda ihtiyacı var. Ama bizim işimiz basın olduğu için öncelikle bunu tercih ettik.’’
İLK MEZUNLAR
İlk olarak 1992 yılında Gümüşhane Kelkit’te ‘Yaşar ve İrfani Doğan Meslek Lisesi’ni, daha sonra da Erzincan'da ‘Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi’ ve ‘Hürriyet Lisesi’, Gümüşhane'de ‘Sema Işık Doğan İlköğretim Okulu’nu açan Aydın Doğan, İstanbul'da da ‘Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi’ açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yaşar ve İrfani Doğan Meslek Lisesi'nin bu yıl ilk mezunlarını verdiklerini hatırlatan Aydın Doğan, ‘‘O zaman, mezun olup da yüksekokula devam edenler arasından 10 kişiye burs verme taahhüdünde bulunmuştuk. Ayrıca liseyi bitirip çalışmak isteyenlere, grubumuzda iş vereceğimizi açıklamıştık. O sözümüzü tuttuk ve 2 kızımıza Antalya'da iş verdik. Diğerleri henüz Kelkit'ten çıkmak istemedikleri için orada kaldılar. İnşallah ölmeden İletişim Meslek Lisesi'nden mezun olan gazeteci ve televizyoncu arkadaşlarımızın da bizim grubumuzda çalıştıklarını sevinçle görürüm’’ dedi.
VALİ'DEN ÖVGÜ
İstanbul Valisi Kutlu Aktaş ise en önemli basın merkezlerinden birinin eğitim kampanyasına destek vermesi nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. Vali Aktaş, ‘‘Aydın Doğan, Türk basın hayatında özelliği, ayrı yeri olan, bizim de saygı duyduğumuz bir şahsiyettir. Kendileri şimdi de iletişim meslek lisesi yaptırarak Türk Milli Eğitimi'ne armağan edeceklerdir. Ümit ediyoruz ki bu okulun iç donanımını da kendileri yaptıracaktır. Sayın Doğan'a ve vakfın mütevelli heyetine hem İstanbul Valisi olarak, hem de çocuklarımız adına, gençlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi.
Törene Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İcra Kurulu Başkanı Ertuğrul Özkok, Milliyet Gazetesi Murahhas Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Doğan Heper, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdürü Orhan Birgit, Milliyet Yazı İşleri Müdürü Eren Güvener ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey katıldı. 1998 fiyatlarıyla 250 milyar liraya malolacak 24 derslikli ‘Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi’nin 1998 yılı Eylül ayında bitirilmesinin planlandığı açıklandı. Temeli Aralık ayı içinde atılacak okulun daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceği bildirildi.