Güncelleme Tarihi:
Türkiye’nin en büyük ayakkabı mağazalarından Ayakkabıcızade’nin Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Yıldırım, bir ay önce kendisine ait ruhsatlı silahıyla intihar etmişti. İşadamı Yıldırım’ın ailesi ve çevresinin de ifadelerine başvuran polis, işadamının organize suç örgütü tarafından şantaj ve tehdit ile haraca bağlandığını, baskılara dayanamayan işadamının intihara sürüklendiğini belirlemiş, 17 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturmaya ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkıyor.
GIDA SEKTÖRÜNDEN BİR İŞADAMI ŞİKAYETÇİ OLMUŞ
Operasyon, gıda sektöründe faaliyet gösteren bir işadamının, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet üzerine başlatıldı. Şikayetçi başka şahıslara verdiği bayiliklere ait iş yerlerinin değişik tarihlerde kurşunlandığını, kendisine borcu olan şahısların, baskı tehdit sonucu, kendisinden 1800 dolar istediklerini, şüpheliler K.B., T.Y., B.B.Ö. ve M.K. ile isimlerini bilmediği bazı kişilerden şikayetçi olduğu yönünde suç duyurusunda bulundu. Başvuru sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Yücel’in talimatıyla soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla haklarında yakalama kararı çıkartılan 20 şüpheliden 17’si yakalandı.
KURŞUNLAMA OLAYLARI AYDINLATILDI
Şikayetçinin yeniden alınan ifadesi doğrultusunda başka şahıslara verdiği bayiliklerin 6 kez kurşunlanma olayının, şikayetçiye borcu olmasına rağmen zorla borcunu sildiren, daha sonra kendisinden tehdit ve şantaj ile para isteyen suç örgütü lideri K.B. ve adamları tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.
İŞ ADAMINI İNTİHARA SÜRÜKLEMİŞLER
Polisin yaptığı soruşturmada suç örgütünün karıştığı başka suçlar da aydınlatıldı. Alınan bilgiye göre, Ayakkabıcızade'nin sahibi iş adamı Beytullah Yıldırım, şüphelilerden T.D. ve M.K.’ya olan borçlarından dolayı şirketteki hisselerini şüpheli M.K.’ya devretti. Şüpheliler, şirket gelirlerinden borçlarını tahsil etti ancak Beytullah Yıldırım'a gelirden pay vermedi. Ayrıca şirket borçlarını da Yıldırım'a ödettiler. Buna rağmen şüpheli T.D., şirketin borçlarının istediği gibi ödenmemesi üzerine şirketin başına şüphelilerden T.Y.’yi getirdi.
ŞİRKETTE DARP ETMİŞLER
T.Y. de adamlarıyla birlikte şirketteki ayakkabı ve büro malzemelerini Kızılay’da bazı dükkanlar aracılığıyla sattı. Şüpheli T.Y., üzerinde baskı kurduğu Yıldırım'ı kendisinden habersiz ödeme yaptığı gerekçesiyle şirkette darp etti. Bunun üzerine baskılara dayanamayan Beytullah Yıldırım'ı 9 Şubat 2018’de evinin yakınındaki parkta intihar etti.
SİLAH TİCARETİ YAPIP, GECEKONDU YAKMIŞLAR
Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgüt üyelerinden B.B.Ö.’nün yapılan teknik ve fiziki takibi sonucu ruhsatsız silah temin ettiği ve bu silahları kar payı koyarak şüphelilerden A.K.’ye verdiği, A.K.’nin de silahları piyasada sattığı ortaya çıktı. Ayrıca örgüt üyelerinin Mamak’ta kentsel dönüşüm kapsamındaki bazı gecekonduları para ile tuttukları kişilere kundaklattıkları, gecekonduları kullanılmaz hale getirdikten sonra işbirliği yaptıkları inşaat firmalarıyla arazileri gecekondu sahiplerinden zorla aldıkları iddia edildi.
3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Bu örgüte yönelik başta Ankara olmak üzere İstanbul, Adana ve İzmir’de yapılan operasyonda 17 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerdenÿüçünün savcılığın talimatıyla serbest bırakıldığı 14 kişinin ise emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında 3 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
SON 24 SAATTE YAŞANANLAR