'Ayağa kalkmadım diye belediye başkanı hakaret etti'

Güncelleme Tarihi:

Ayağa kalkmadım diye belediye başkanı hakaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2009 07:42

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesinde pazarcılık yapan bir kadın, Mahmutlar Belediye Başkanı Alaattin Çakır'ın, “seçim ziyareti sırasında ayağa kalkmadığı için kendisine hakaret ettiği” iddiasıyla jandarmaya başvurdu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, 72 yaşındaki Güneş Arzuman, Çakır'ın, Salı Pazarı'ndaki tezgahını ziyaret ettiğini, ziyaret sırasında ayağa kalkmaması üzerine “Neden ayağa kalkmıyorsun, terbiyesiz kadın” diyerek hakaret ettiğini öne sürdü.

Arzuman, Mahmutlar Jandarma Komutanlığı'na şikayette bulundu.

Güneş Arzuman'ın eşi Medet Arzuman da gazetecilere yaptığı açıklamada, Çakır'ın, geçen yıl 42 yaşındaki oğlu Hıdır Arzuman'ın pazar yerinin kullanım hakkını iptal ettiğini, bunun üzerine Çakır'a dava açtıklarını, mahkemeyi kazanmalarına rağmen oğluna pazarda yer verilmediğini ileri sürdü.

Alaattin Çakır, Arzuman çiftinin kendisine “iftira attığını” söyledi.


Medet ve Güneş Arzuman çiftinin, oğullarının pazardaki yerine ilişkin kendisine kızgın olduğunu belirten Çakır, “Selamlaşma esnasında hakaret içerikli sözler sarf edilerek bize sözlü sataşmada bulunuldu. Güneş Arzuman da 'sen oğlumun yerini sattın, parasını cebine kattın' dedi. Bunun üzerine çok sinirlendim. Aramızda tartışma oldu ancak fiziki olarak bir müdahalem olmadı. 70 yaşındaki kadına ben nasıl el kaldırırım?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan, AK Parti Mahmutlar Belde Başkanı Muhterem Anılgan da Çakır ve diğer partililerin hakarete uğradıkları iddiasıyla jandarmaya başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!