Avusturya Büyükelçisi Edirne'de

Güncelleme Tarihi:

Avusturya Büyükelçisi Edirnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 14:57

AVUSTURYA’nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Türkiye’nin Avrupa Birliliği ne üyeliğini desteklediklerini söyledi.

Ülkesinin İstanbul Başkonsolosu Jaser Saiger İle birlikte Edirne’ye gelen Büyükelçi Heidemaria Gürer, Edirne Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Edirne ile ticari ve kültürel alanda çalışma yapmak istediklerini belirten Büyükelçi Heidemaria Gürer, “Edirne bizim için önemli bir şehir. Edirne ile ticaretle ilgili neler yapabiliriz, bunları inceleyeceğiz. Edirne Belediyesi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşerek, ticari ilişkileri en üst düzeye çıkarmak için çalışmalar yapacağız” dedi.

Avusturya'nın, Türkiye’nin AB üyeliğini her zaman desteklediğini söyleyen Büyükelçi Gürer, “Türkiye ile Avusturya arasında bu yıl çok iyi bir yıl oldu. Üst düzey ziyaretlerle bu ilişkiler pekişiyor. Şu an kimse Türkiye’nin AB’ye ne zaman gireceğini bilmiyor. Ancak Avusturya, Türkiye’nin AB’ye üye olmasını istiyor ve destekliyor” dedi.

Edirne Valisi Mustafa Büyük ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilişkilerin üst düzeye çıkarılması için karşılıklı işbirliğine
hazır olduklarını söyledi.

Görüşmenin ardından Edirne Valisi Mustafa Büyük, Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer’e kente özel mis meyve sabunu, Büyükelçi Gürer de, Vali Büyük’e Viyana’nın tanıtım kitapçığını hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!