Avrupa'nın attığı adımlar değil neticesi önemli

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın attığı adımlar değil neticesi önemli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2013 18:28

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Fransa ve Almanya’ya PKK konusunda samimiyet çağrısı yaparak, “Biz netice görmek istiyoruz. Bunun özlemi içerisindeyiz” dedi. Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanishvili ile yaptığı ortak basın toplantısında şöyle konuştu:

Haberin Devamı

BİZE NETİCE LAZIM

“Gerek Almanya gerek Fransa’nın attıkları adımların başlangıcından öte neticesi bizi çok ilgilendiriyor. Netice nedir bunu görmemiz lazım. Bu tür adımlar 10 yıldır atılıyor ama neticesini maalesef göremiyoruz. Aramızda suçluların iadesi anlaşması var. Bölücü terör örgütüne karşı ortak mücadele ile ilgili anlaşmalar vardır ve terör örgütü isminin terör örgütü olarak ilanı ile birlikte kendi ülkelerinde yıllarca açılmış davalar olduğunu söyledikleri halde bir netice yoktur. Bize teröristler teslim edilmediği sürece bizim için bu atılan adımların bir önemi yok.

OLUMLU YAKLAŞIM

Müzakerelerle ilgili Fransa 5 faslı bloke etmişti. Şimdi bunların içinden 22. fasıl ile ilgili olumlu bir yaklaşım söz konusu. Tabii bundan sonraki süreci İrlanda’nın başkanlığı da olumlu bir şekilde etkileyebilir. Bunu da bu süreç içerisinde göreceğiz.

Haberin Devamı

ÜÇ İSİM BUGÜN YARIN

İmralı’ya gidecek üç isimle ilgili olarak, Bakanım bana bu isimleri bildirmiş değil. Durumu henüz bilmiyorum. Bugün yarın isimler bana bildirildiğinde müzakere ederek kararımızı veririz. Adalet Bakanlığımız da gerekli adımları atar.”

DEMEKKİ BÜTÜN DÜNYADA BÖYLE

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanishvili ile yaptığı ortak basın toplantısında güldüren sahneler yaşandı. Gürcü Başbakan İvanishvili, bir Gürcü gazetecinin iç gündem ile ilgili sorusuna tepki gösterince Erdoğan kahkaha atarak, “Demek ki bütün dünyada gazeteciler böyle. Bizimkiler de bu tür toplantılarda konu ile ilgili değil, iç gündem ile ilgili soru sorar” dedi.

KAPIYI ÇALACAKTI

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanishvili ile Başbakanlık merdivenlerinde gazetecilere poz verdikten sonra, arkalarını dönerek kapıya yöneldiler. Kapıyı kapalı gören Erdoğan, açılması için tam elini kaldırıp kapıyı çalacakken görevliler kapıyı açtılar. Bu durum Erdoğan ile İvanishvili arasında gülüşmeye sebep oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!