A.A.
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 10:53
Avrupalı bir grup öğrenci, Karaköy Güllüoğlu üretim tesislerini gezerek, baklava yapımı hakkında bilgi aldı.
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından organize edilen proje kapsamında, Avrupa'daki 45 binin üzerinde endüstri mühendisliği ve işletme bölümü öğrencilerini temsil eden ESTIEM üyesi bir grup, Karaköy Güllüoğlu üretim tesislerini ziyaret etti. Baklava hamurunun nasıl açıldığını ve ne kadar ince olduğunu gösteren canlı şovu seyreden Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen konuk öğrenciler, ayrıca Nadir Güllü'den baklava üzerine bilgiler aldı.
Güllü, etkinlik sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk mutfağının kültürü olan baklavayı dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.
Baklavayla birlikte Türk insanını, ustasını, iş adamını tanıtmak için uğraştıklarını, tesisi çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini anlatan Güllü, Karaköy'de 25 yıldır bir kültür merkezi gibi çalıştıklarını bildirdi.
Baklavayı tanıtmak için üniversitelerde konferanslar verdiğini kaydeden Güllü, “Her şey para değil. Türkiye'nin ön planda olması, konuşan değil, konuşulan ülke, konuşulan usta olmamız, konuşulan mesleği yapmamız önemli” dedi.
Bu mesleğin devam etmesi gerektiğini, konuşulmayan mesleğin unutulacağını savunan Güllü, “Ben şimdi dedemin dedesinden gelen çok zor bir mesleği yapıyorum. Emek, güç, dikkat, itina ister. Bu mesleği önemsemezsek, değer vermezsek bu meslek unutulup gidecek” diye konuştu.