Atilla’ya verdiğim sözü tuttum, sahneye çıktım

Güncelleme Tarihi:

Atilla’ya verdiğim sözü tuttum, sahneye çıktım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2006 00:00

Dünyaca ünlü keman sanatçısı Suna Kan’ın önceki gün vefat eden eşi Atilla Sönmez, toprağa verildi. Dünya Bankası’nda çalışan, Devlet Planlama Teşkilatı’nın kurucularından ve ODTÜ’de Rektör Yardımcılığı görevinde de bulunan Atilla Sönmez için dün önce ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde tören düzenlendi. Sönmez’in cenazesi, Kocatepe Camii’nde kılanan namazdan sonra toprağa verilmek üzere Bodrum’a gönderildi.

Cenaze töreninde ayakta durmakta zorlanan ünlü keman virtüözü Suna Kan, eşinin kendisine "Bana ne olursa olsun, konserinden taviz vermeyeceksin" sözü verdirttiğini ve bu söz üzerine acısını içerisine atarak İzmit’te sahneye çıktığını anlattı. Gözyaşlarına hakim olamayan Suna Kan, başsağlığı dileklerini tek tek kabul etti. Törenlere ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel aşkanı Murat Karayalçın, gazeteci-yazar Mümtaz Soysal’ın da aralarında bulunduğu siyasetçiler, bilim adamları ve arkadaşları ile öğrenciler katıldı.

Suna Kan, "Konserden 3 saat önce acı haberi aldım. O an yıkıldım. Bana daha önceden ’Bana ne olursa olsun konserinden taviz vermeyeceksin’ sözünü verdirtmişti. Zor oldu, ancak eşime verdiğim sözü tuttum. O da olsa bunu isterdi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!