Atilla Selek Almanya'ya iade edildi

Güncelleme Tarihi:

Atilla Selek Almanyaya iade edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2008 18:54

Almanya'da 11 Eylül'ün yıldönümünde Frankfurt Havalimanı ile Ramstein Hava Üssü'ne yönelik eylem planlayan El Kaide grubuyla bağlantılı olduğu iddiasıyla aranırken Konya’da yakalanan Atilla Selek, Almanya’ya iade edildi.

Haberin Devamı

TÜRK VE ALMAN POLİSİN YANILTMA OYUNU

İade edildiği sırada Atatürk Havalimanı’nda Alman ve Türk polisi basın mensuplarını yanıltmak için elinden geleni yaptı. Bu arada Atatürk Havalimanı’nda Alman ve Türk polisi adeta tiyatro gösterisi sergiledi. Atilla Selek’in görüntüsünün alınmasını istemeyen iki ülkenin polisi önce Alman polisini kelepçeledi. Kelepçelenen Alman polisi Türk polisi eşliğinde götürülürken gülümsemesi kendisini ele verdi. Bu arada resmi bir poliste basın mensubu gibi daha önce hiç görülmeyen bir şekilde olayı görüntüleyerek gazetecileri yanıltma operasyonunda yer aldı.

GERÇEK SELEK POLİS YELEĞİYLE

Hemen arkasından polis yeleği giydirilen Selek ise uçağa apar topar götürülürken sivil giyimli bir polis bir çocuğun yere düşmesi ve görüntülenmelerine sinirlenerek basın mensuplarına bağırdı.

Haberin Devamı

Almanya'da El Kaide bağlantılı olarak eylül ayında planlanan terörist eylemler engellenirken başlatılan soruşturma çerçevesinde "Muaz" kod adlı Selek, "kilit isim" olarak aranıyordu. Alman istihbaratının yoğun çalışmaları sonucunda engellenen eylemler öncesinde ele geçirilen 730 kiloluk patlayıcı maddeyle birlikte yakalanan ve İslami Cihad Birliği adlı radikal dinci terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan F.M. Gelowicz, D.M. Schneider ve Adem Yılmaz'ın Pakistan'da eğitildikleri açıklanmıştı. Alman güvenlik birimleri, söz konusu 3 zanlıyla bağlantılı olan ve Pakistan'da eğitildiği belirlenen iki Türkten diğerinin de Atilla Selek olduğunu belirlemişti.

Almanya'nın Ulm kentinde doğan 22 yaşındaki Selek, Haziran 2006'da Pakistan'a gitmiş, aynı yıl aralık ayında tutuklu zanlı Gelowicz'le Almanya'daki Ramstein adlı ABD üssünü gözetlerken yakalanmıştı. Selek'in 3 zanlıya lojistik destek verdiği iddia edilmişti. Almanya'da serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye geldiği belirlenen Selek için Alman makamları Türkiye'den yardım istedi. Bunun üzerine polis, Selek'in Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşadığını belirleyip izlemeye aldı. Yurt dışı çıkış hazırlığı yapan Selek geçtiğimiz yıl yapılan bir operasyonla kıskıvrak yakalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!