Atıl'ın İstanbul fethi

Güncelleme Tarihi:

Atılın İstanbul fethi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'ın girişimleriyle 1999'un ilk aylarında Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunun 700. yıldönümü (1299-1999) İstanbul Yıldız Sarayı'nda düzenlenecek görkemli bir Atıl Kutoğlu defilesiyle kutlanacak.

Viyana'da yaşayan genç Türk modacı Atıl Kutoğlu'nun, Osmanlı sanatından esinlenerek hazırladığı ‘‘Atıl Kutoğlu The Ottoman Collection’’ koleksiyonu, dünyaca tanınmış modellerle, aralarında prenses ve ünlü sanatçıların bulunduğu seçkin isimlerce sergilenecek. Kutoğlu'nun 150 kadar kreasyonunun sergileneceği defile, İstanbul'u bir kültür merkezi olarak dünyanın gündemine getirecek.

Hazırlıkları yoğun biçimde sürdürülen geceye Avusturya Başbakanı Viktor Klima ve eşi Sonya Klima, Avusturya veliaht prensi Karl von Habsburg ve eşi Francesca'nın yanı sıra Prenses Ira von Furstenberg, Mouna Al-Ayoub gibi tanınmış isimler katılacak. Defilede Kutoğlu'nun 150 kadar kreasyonu sergilenek.

Genç ve başarılı modacımız Atıl Kutoğlu, geçmişten esinlenerek hazırladığı ama yarının Türkiyesi'ni, Türk modasını temsil eden koleksiyonuyla Doğu'yla Batı arasında bir köprü rolünü üstlendiğini belirtiyor.

Berna Yılmaz destekliyor

Atıl Kutoğlu'nun kreasyonlarının sergileneceği görkemli gece Berna Yılmaz'ın himayesinde gerçekleştirilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!