Ateşten 45 bin insan çıkardık

Güncelleme Tarihi:

Ateşten 45 bin insan çıkardık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 23:16

DOLMABAHÇE’deki Başbakanlık Ofisi’nde kadın girişimcilerle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin asimetrik saldırıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım, Halep’te yaşananlarla ilgili şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bir şey yapamadılar ama tek Türkiye yaptı. Türkiye, o ateş çemberinin içine girdi, 45 bin insanı oradan çıkardı. Ölümden kurtardı. Şimdi herkes, Amerika’dan tut, Avrupa’ya kadar ‘Türkler büyük iş başardı’ diyor. Bırakın bizim sırtımızı sıvazlamayı da biraz yük alın. Bu dünya hepimizin ortak mirası, nimetlerini paylaşırken en önde gidiyorsunuz, külfetlerine, sorunlarına geldiği zaman nasihat veriyorsunuz. Biz bize yakışanı yaptık. Bundan da asla pişman değiliz. Bizi farklı kılan bu.”

CAN VE MAL EMNİYETİ
Fırat Kalkanı Harekâtı’na değinen Başbakan Yıldırım, “Bizim orada bulunma sebebimiz, güney sınırlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak, oradan gelen tehditleri de gelmeden önlemek. O amaçla oradayız” diye konuştu. Yıldırım, özetle şunları söyledi: “Şu anda terörle mücadelede konseptimizi savunmadan taarruza dönüştürdüğümüz için Türkiye içerisinde özellikle bu hendek-çukur siyasetinin hemen sonrasında terör örgütü büyük bir bozguna uğradı. Bunun üzerine güneyimizdeki ülkelerden ciddi anlamda destekler gelmeye başladı. Orada maalesef DEAŞ, PYD ve diğer terör grupları elde ettikleri silahları PKK’ya vermeye başladı. Bunlara silah verenler de belli. Kabul etmek lazım, çok gelişmiş silahlar elde ettiler. Bunların hepsini topladık, büyük oranda kırsalda hiçbir gücü kalmadı. Artık talimatlarını şöyle veriyorlar: ‘Kuralsız, asimetrik saldırılar yapın. Herkesin elinde ne imkan, kabiliyet varsa, onu kullansın. Ses getiren, sivil, asker ayrımı yapmayın, ses getiren eylemler yapın.’ Şu anda mücadele bu boyutta. Bunun için de gerekli teknik altyapımızı da arttırıyoruz.” 

2 AYDA 3 KİŞİ DAĞA ÇIKTI
ÇOK güzel bir şeyimiz var, insanımız var, genç insanımız var. Bu çocukların dağlarda yok olmasına ya duyarsız kalacağız ya da daha güzel bir ülke için onları en iyi şekilde hazırlayacağız. Geçen sene ortalama yılda terör örgütlerine katılma 1500 kişiydi. Geçtiğimiz 2 ayda sadece 3 kişi dağa çıktı. Oradaki insanlarımız artık yüzünü devlete döndüler ama bir soru soruyorlar; ‘Devlet tekrar bizi bu alçakların eline bırakacak mı, bırakmayacak mı?’ Asla bir daha o kötü tecrübeyi yaşamayacağız. 

Ateşten 45 bin insan çıkardık


SEMİHA HANIM'A BAKIŞ

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Başbakanlık Ofis’te kadın girişimcilerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, kürsüye çıktığında kendisini izleyen eşi Semiha Yıldırım’a selam verdi. 

BAKMADAN GEÇME!