Ata'ya akın

Güncelleme Tarihi:

Ataya akın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 20:53

Türkiye’nin dört bir yanında dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusu vardı. Ankara’da Anıtkabir’e akın yaşandı. Binlerce kişinin doldurduğu Anıtkabir’de her yaş ve her kesimden insan bir araya gelerek Atatürk’ü ziyaret etti, taraftar grupları yan yana yürüdü.

Haberin Devamı

19 MAYIS Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ankara’da coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin dört bir yanında gelen 10 binlerce kişi Anıtkabir’e koştu.

KILIÇ GENÇLERLE ANITKABİR'DE

Başkentte ilk tören Anıtkabir’deydi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın başkanlığındaki 81 ilden 164 gençlik temsilcisi, illerden gelen 57 milli sporcu ve KKTC’den iki öğrenciden oluşan heyet, Anıtkabir’de Aslanlı Yol’da buluştu. Kılıç’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.

Ataya akın

MESAJDA 15 TEMMUZ VURGUSU

Kılıç, Anıtkabir özel defterine özetle, “Zat-ı alinizin 98 yıl önce Samsun’dan başlattığı tarihi yolculuk, sizlerin önderliğindeki inançlı yürüyüş ile Ankara’da Cumhuriyetimizin kurulmasıyla hedefe ulaşmıştır. Aziz milletimiz, 15 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın çağrıları ile meydanları doldurmuş, kutlu emanetinize can pahasına sahip çıkmıştır. Gençlerimiz bu direnişin en ön safında yer alarak geleceğimizin teminatı olduklarını bir kere daha ispat etmişlerdir. Gençlere olan güvenimiz, 16 Nisan’da onları TBMM’ye götüren yasa teklifi ile sembolleşmiş ve Gazi Meclisimizin kapıları 18 yaşını dolduran her gencimize sonuna kadar açılmıştır. Başta zat-ı aliniz olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızın kutlu olmasını diliyorum” yazdı. Gençlere Anıtkabir’in girişinde Türk bayraklarının yanı sıra yağış nedeniyle şemsiye verildi.

Haberin Devamı

Ataya akın

YÜRÜYÜŞE ATLI POLİSLER EŞLİK ETTİ

Anıtkabir bayram dolayısıyla ziyaretçi akınına uğrarken CHP Gençlik Kolları Başkanlığı öncülüğünde de yürüyüş düzenlendi. Güvenpark’ta toplanan grup 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı söyleyerek Anıtkabir’e yürüdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yürüyüşe katıldı. Atlı polis ekiplerinin arkasında yürüyen grup yaklaşık bir saatlik yürüyüşün ardından CHP grubu Anıtkabir’e vardı. Bu sırada Anıtkabir’e akın eden vatandaşlar da grubu alkışlarla karşıladı. Beşiktaş taraftar grubu da CHP’li gençlerle Anıtkabir’de karşılaştı.

Haberin Devamı

Yürüyüş ve anma etkinlikleri nedeniyle Ankara’da üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

Ataya akın

ÇARŞI ÜYELERİ 81 İLDEN GELDİ

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın organize ettiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor
Bayramı etkinliği kapsamındaki yürüyüşte, 81 ilden gelen binlerce siyah-beyazlı taraftar Anıtkabir’de buluştu. Tandoğan'da toplanan Beşiktaşlı taraftarlar, “81 ilden Atamızın huzurundayız” mesajıyla yürüdü. Atatürk posterleri ve siyah-beyaz flamalarıyla Aslanlı Yol’dan geçen kalabalık, önce İstiklal Marşı’nı, ardından da İzmir Marşı’nı söyledi.

Ataya akın

Haberin Devamı

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganıyla Anıtkabir’i inleten taraftarlar daha sonra Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulundu. Siyah-beyazlı taraftarların coşkusuna, bayram kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir’deki vatandaşlar ve farklı takımların taraftarları da eşlik etti.

Ataya akın

BİSİKLETLİ ‘METAL’CİLER

Türk Metal Sendikası Sosyal ve Kültürel Kulüpler faaliyetleri kapsamında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını ilginç bir etkinlikle kutladı. Sendika üyesi 200 işçi, aileleriyle birlikte bisikletleriyle Anıtkabir’e gidip Atatürk’ü ziyaret etti.

Ataya akın

Haberin Devamı

YAĞMUR ALTINDA

19 Mayıs birçok ilde yağışlı havada kutlandı, bazı programlar iptal edildi.

ANTALYA: Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende öğrenciler, Kurtuluş Savaşı konulu bir de piyes canlandırdı. Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Kulübü öğrencileri, tören sırasında bir binanın çatısından iplerle aşağı inerken, dev Türk bayrağı açtı.

Ataya akın

MUĞLA: Yürüyüşe katılan gençler Türk bayrağı taşıyıp, marşlar söyledi. Akrobatik basketbol gösterisinin ilgi gördüğü etkinlikte, bisikletçilerin 15 Mayıs’ta Samsun’dan alıp getirdikleri Türk bayrağı ve toprak, Muğla Valisi'ne teslim edildi.

BODRUM: Bodrum’daki kutlamalar ilk kez tarihi Bodrum Kalesi’nin Kuzey Hendeğinde yapıldı. 8 aylık Rüzgar Uğur, Türk bayraklı tişörtüyle ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR: Eskişehir’de çelenk koyma törenleri yağmur altında yapıldı.

TOKAT: Meydanda başlayan kutlamalar kötü hava şartları nedeniyle Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda devam etti.

Ataya akın

SAMSUN: Samsun’da Tütün İskelesi’nde yapılması planlanan Bayrak Çıkış Töreni ile Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın gösterisi, yağmur nedeniyle ertelendi.

BALIKESİR: Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, bayramı, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru’nu temsilen kiralanan gemide kutladı.

KAYSERİ: Amatör dağcılar, Olcay Tepe ve Musa Ablak, 150 metrekarelik dev Türk bayrağını Erciyes Dağı’nın 3 bin 916 metrelik zirvesinde dalgalandırdı.

Ataya akın

MAVİ DALIŞ

19 Mayıs kutlamaları kapsamında Derinlere Saygı Dalış Topluluğu tarafından gerçekleştirilen, ‘Ata’ya Saygı Gençlik Dalışı’ renkli görüntülere sahne oldu. Kadıköy Belediyesi, Koç ve Bahçeşehir Üniversiteleri sualtı kulüplerinin de destek verdiği etkinlikte 25 dalgıç, İngiliz ressam Ned Pamphilon’un Atatürk’ün mavi gözlerini ön plana çıkardığı tablosunun kopyalandığı resim ve Türk Bayrağı’nı denizin içinde açtı, daha sonra su yüzeyine çıkardı. İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı söyleyen dalgıçlara, sahildeki vatandaşlar da eşlik etti. (Aziz ÖZEN / İSTANBUL)

Ataya akın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!