Atatürkçü’yüm ve tutukluyum

Güncelleme Tarihi:

Atatürkçü’yüm ve tutukluyum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 00:00

İkinci Ergenekon Davası´nın 29’uncu oturumda ifade veren tutuklu sanık İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Başkanı Adil Serdar Saçan, “Atatürkçü’yüm ve tutukluyum” dedi.

1978’de polis kolejine girdiğini ifade eden Adil Serdar Saçan, şunları söyledi: “Ben suçumu biliyorum. Suçumu bilerek buraya geldim. Yaptığım 5 operasyon Ergenekon davasında tutuklu sanık olmama neden oldu. Birincisi 1999’da Adnan Hocacılar operasyonu. İkinci operasyon ise BİT ve Albayraklar operasyonu. Sayın Başbakan’ın ve Ali Müfit Gürtuna’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu döneme ilişkin operasyondur. Sayın Başbakan’ın Meclis’te dokunulmazlığının kaldırılmasını bekleyen dosyaların altında benim imzam vardır. Üçüncü operasyon ise Gebze Belediyesi’ne yapılan operasyondur. Dördüncü operasyon İstanbul’da yapılan meşhur Hizbullah Operasyonu’dur. 2001 yılı benim için ciddi anlamda önemlidir. Karşınıza gelmeme sebep olan senedir. Veli Küçük ve Tuncay Güney, Emniyet içindeki Fethullahcı yapılanma ile BİT ve Albayrak gurubuna ilişkin çalışma izninin alındığı senedir. Benim burada bulunmamın nedeni özetle budur.”

Sahte evrak

Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün mahkemeye sahte evrak gönderdiğini belirterek, suç duyurusunda bulunan Saçan, şöyle devam etti: “Ergenekon ana davasında Muzaffer Tekin’in talebi üzerine emniyet tarafından mahkemeye gönderilen evrakta İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde bir çalışma yapıldığı belirtilmiş, ancak benim talebim üzerine gönderilen yazıda Tuncay Güney’le ilgili bir dosyaya rastlanmadığı ifade edilmiş. Bu nasıl bir rezalet.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!