Atatürk Değerleri Sergisi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Değerleri Sergisi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü'nün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. yılı nedeniyle 23 Ekim 1998 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi'nde açtığı ‘‘Atatürk Değerleri Sergisi’’, yoğun ilgi nedeniyle 15 Kasım 1998 Pazar gününe kadar uzatıldı. Sergiyi açıldığı günden bu yana yaklaşık 16 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Vehbi Koç Vakfı'nın Atatürk'ü yaşamak ve yaşatmak coşkusu ile O'nun ilkelerini genç kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlediği bu sergide; kendi koleksiyonlarının yanı sıra bazı koleksiyonerlerin ve çeşitli kuruluşların elinde bulunan Atatürk'ün resimleri, özel eşyaları ile Anıtkabir Müzesi'nden temin edilen ve ilk kez sergilenen Atatürk'ün kişisel eşyalarına da yer veriliyor.

Melih Fereli'ye İngiltere'den nişan

İSTANBUL Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Melih Fereli, Türk - İngiliz Kültürel ilişkilerine katkılarından dolayı Britanya İmparatorluğu Büyük Nişanı (Officed of the British Empire- OBE) ile ödüllendirildi. Melih Fereli'ye ödülü geçtiğimiz günlerde Londra'da Buckingam Sarayı'nda düzenlenen bir törenle Kraliçe 2. Elizabeth tarafından verildi. Fereli, bu nişana layık görülen ilk Türk unvanını da kazandı.

Britanya İmparatorluğu Nişanı için adaylar her yıl İngiltere Başbakanı tarafından öneriliyor. Kraliçe 2. Eliabeth'in onayından sonra da ödül alacak kişiler saptanmış oluyor.

Haluk Levent Tüyap'ta

GENÇ sanatçı Haluk Levent, bugün TÜYAP Kitap Fuarı Gendaş Standı'nda Kedi Köprüsü adlı kitabını imzalayacak. Sanatçı, saat 12.00'den itibaren okurlarıyla buluşup, hem kitaplarını imzalayacak hem de sohbet edecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!