Atatürk belgeselinin müziğini Bregovic yapacak

Güncelleme Tarihi:

Atatürk belgeselinin müziğini Bregovic yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 17:38

Balkan müziğinin dünyaca ünlü temsilcilerinden Goran Bregoviç, eylül ayında izlenime sunulması planlanan “Atatürk Belgeseli”nin müziğini hazırlayacağını söyledi. Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan bir eğlence merkezinde konser vermek için kente gelen Bregoviç, Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nde (BGC) düzenlediği basın toplantısında, Bursa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bregoviç, iki gün sahne alacağı Bursa'da müzikseverlere “Düğün ve  Cenaze Orkestrası” ile yeni albümünde yer alan şarkılarını  seslendireceğini belirtti.

İzleyicileriyle iyi vakit geçireceğine inandığını anlatan Bregoviç, bir  gazetecinin, birçok ünlü filmin müziğini yaptığını anımsatarak bu konuda  yeni bir çalışmasının olup olmadığını sorması üzerine şunları söyledi: “Yapımcı firmayla Türkiye'de Eylül ayında çıkacak Atatürk ile ilgili  bir belgesel hakkında görüşmem oldu. Şu an onu düşünüyorum. Yerel  müzisyenlerle çalışacağım. Atatürk'ün yaşadığı yerleri ziyaret edeceğim.  Belgesel müziği, kendisinin favori, sevdiği müziklerden olacak. Selanik,  Makedonya ve Türkiye'de yaşıyordu. Ben de oraları gezeceğim ve müziği  yapacağım.”

Kalın bir kitap okuyarak, Atatürk hakkında bilgiye sahip olmaya  çalıştığını ifade eden Bregoviç, bugüne kadar Atatürk'ün dışında hiçbir  devlet adamı için böyle bir teklif almadığını ve böyle bir eser  yapmadığını bildirdi.

Bregoviç, “Teklif geldiğinde neler hissettiniz?' şeklindeki soruyu ise  “Atatürk ile ilgili böyle bir belgesel daha önce olmamış. Bu ilk  olacak. Bu projenin, sadece kendim için değil tüm ekibim için büyük bir  proje ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum” diye yanıtladı.

Bregoviç, belgeseli hazırlayan firmanın adını açıklamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!