Ata'nın gölgesinde klip

Güncelleme Tarihi:

Atanın gölgesinde klip
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Halk müziğimizin sevilen sesi Belkıs Akkale, gelecek ay piyasaya çıkacak olan albümü için Ardahan'ın Damal ilçesinde bir klip çekti. Akkale, Damal'da 15 Haziran - 15 Temmuz arasında meydana gelen Atatürk silüetini kaçırmamak için çekim tarihini erkene aldı.

Belkıs Akkale, 20 Haziran'da Ardahan'ın Damal ilçesinde gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Şenlikleri'ne katılmak için Ardahan’a gidince yeni çıkacak albümünün klibini de burada çekmeye karar verdi. Yönetmenliğini Arif Sağ ve Ahmet Çelenk'in yaptığı, Aras Kargo'nun sponsor olduğu çalışmada bölgenin geleneksel kıyafetlerini giyerek gelin olan sanatçı, klipte birbirini çok seven, fakat bir türlü kavuşamayan iki amca çocuğunun aşkını dile getiriyor.

Akkale, klibin en önemli bölümünde Atatürk'ün dağa vuran silüeti önünde gelin kıyafetiyle halay çekerken ekrana gelecek. Sanatçı bu çalışmasıyla Ata'yı anarken bir yandan da bölgenin tanıtımını üstlenmiş oldu.

Bir ay süresince 17.50 ve 18.10 saatleri arasında 4-5 dakika boyunca izlenebilen Atatürk silüeti, güneşin batmadan önce dağdaki gölgelerinden meydana geliyor. Atatürk'ün profilden görüntüsü, görenleri hayrete düşürürken bölge halkı Atatürk'ün Damal Dağları’na düşen silüeti altında böylesi bir festival düzenlemekten son derece gurur duyduklarını sık sık dile getiriyorlar.Bölgenin özelliklerini dile getirip unutulmamasını sağlamak için klibe çekim yeri olarak Damal'ı seçen Belkıs Akkale, iki sene önce piyasaya çıkardığı ‘‘Al Yanaklım’’ albümünden sonra yeniden sevenleriyle buluşacak. Damal Dağları'nın yanı sıra, Çıldır Gölü çevresi, Damal Yaylaları ve yine bölgede Kuşadası olarak bilinen Martı Adası'nda yapılan çekimlerde Akkale Faruk Demir'in seslendirdiği ‘‘Aras’’ türküsünü de okuyacak. Damal İlçesi'nin eskiden beri kendisine çok ilginç geldiğini söyleyen Akkale, Damal Festivali için kendisine davet geldiği zaman çok heyecanlanmış ve Arif Sağ ile birlikte bu şenliklere katılmaya karar vermiş. Bölgeye gidip dağdaki silüeti ve kadınların kıyafetlerini gördükten sonra bir kez daha bölgeye hayran kalmış. Bunun üzerine sanatçı aynı zamanda yapımcısı Sağ'a ‘‘Ağabey, biraz masraflı olacak, ama ben klibin çekilmesini burada yapmak istiyorum’’ demiş. Bunun üzerine hiçbir masraftan kaçınmayan Sağ, Ardahan Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, 25'inci Mekanize Tugay Komutanı Ali İhsan Gürcihan, Damal Kaymakamı Cengiz Yücedal, Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan'ın da desteğiyle bu klibin çekimini gerçekleştirmek için tüm imkanları sağlamış.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!