Atakoğlu özlediği dinleyicisiyle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Atakoğlu özlediği dinleyicisiyle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de iki yıldır konser vermeyen besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu bugün III. Uluslararası Boğaziçi Festivali kapsamında Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ve Korosu eşliğinde bir konser verecek. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek konserin başlama saati 21.30.

Yaklaşık on yıldır Amerika'da yaşayan Fahir Atakoğlu müzik hayatını Amerika-Türkiye arasında mekik dokuyarak sürdürüyor. 1,5 yıl önce kendi plak şirketini kuran Atakoğlu, artık ışıkçısından sahne menajerine kadar değişmiş yepyeni bir ekiple çalışıyor. Atakoğlu, Türkiye'de kendisi gibi ‘‘konser tasarlayan'' bir başka sanatçı olmadığını söylüyor.

İstanbul'da en son iki yıl önce ‘‘Hürriyet'' ve ‘‘Cumhuriyet Tüneli'' belgeselleri dolayısıyla iki konser veren sanatçı, Boğaziçi Festivali'nde daha önceki konserlerde çalmadığı yeni parçalarını seslendirecek. Ayrıca Atakoğlu'nun Türkiye'de henüz çıkmayan ama dünyanın altı ülkesinde satışa sunulan son albümü ‘‘First of All''dan da bölümler çalınacak. Geçen yıl Mustafa Oğuz'un Açıkhava'da düzenleyeceği konseri deprem felaketi yüzünden iptal edilen sanatçı, kendisine epey uzun gelen bir aradan sonra seyircileriyle yeniden buluşacağı için çok heyecanlı olduğunu söylüyor.

Bir besteci olarak ürettiklerini dinleyicilere çalarak paylaşmayı çok önemseyen Atakoğlu, Açıkhava Tiyatrosu'nun havasınının bambaşka olduğunu ve orada konser vermeyi özellikle sevdiğini belirtiyor.

Fahir Atakoğlu'na bu konserde Hollandalı Peter Schön (1. keyboard), Emir Özoğlu (davul), Melik Yirmibir (bas), Bekir Küçükayvaz (gitar), Aycan Tezel (keyboard), Levent Altındaş (flüt ve saksofon), Eyüp Hamiş (ney), Ertan Tekin (duduk), Murat Özbey (3. perküsyon) eşlik ediyor.

Fahir Atakoğlu'nun ‘‘First of All''u Türkiye'de henüz çıkmadı ama sanatçı yeni bir albüm üzerinde çalışmaya başlamış bile... Hazırlıkları tam gaz süren albümün Eylül ya da Ekim ayında piyasaya çıkması düşünülüyor. Albümün kayıtları Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde yapılıyor, bu arada çekilen görüntüler de Can Dündar'ın çekeceği belgeselde ve konserlerde kullanılacak. CD-Rom olarak yayınlanacak bu çalışma kapsamında, koreografisini Aysun Arslan'ın yapacağı ve Turkuvaz Dans Grubu'nun sunacağı dans gösterisi de yer alıyor.

Teması ‘‘Anatolian Millenium'' olan bu proje, Anadolu'da yaşayan değişik uygarlıklar ve dinlerle modern dünya arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. Fahir Atakoğlu bu çalışmayla değişik inançlara sahip ama yıllarca barış içinde yaşaymış topluluklardan yola çıkarak barış ve kardeşlik mesajı vermek istediğini söylüyor.

Bilet fiyatları: 15 - 12,5 - 10 ve 7,5 milyon.

Bilet satış noktaları: CRR (0212 232 98 30), AKM (0212 251 56 00), Vakkorama Taksim (0212 251 28 88), Vakkorama Akmerkez (0212 282 09 65), Vakkorama Suadiye (0216 350 87 42), Bakırköy Carousel (0212) 570 84 34, Uzelli Müzik (0216 441 70 08) ve Yayla Sanat Merkezi (0216 383 99 20)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!