Ata’nın odasını neden makam yaptın

Güncelleme Tarihi:

Ata’nın odasını neden makam yaptın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2013 00:00

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Atatürk’ün TBMM Başkanı iken kullandığı Cumhuriyet Müzesi’ndeki (2’nci TBMM binası) bölümü makam odası haline dönüştürdüğünü iddia etti. İnce ayrıca Çelik'e bir otelden masör geldiği yönündeki iddiaları da sordu.

Haberin Devamı

Çelik’in Ankara’da var olan 2 makam odasına 3 tane daha eklediğini öne süren İnce, 20 sorudan oluşan soru önergesinde özetle şu iddialara yer verdi:

HANGİ DAYANAKLA

Atatürk’ün meclis başkanı iken başkanlık odası olarak kullandığı Cumhuriyet Müzesi’ndeki bölümün size makam odası haline dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? Bu tadilat için Koruma Kurulu’ndan onay alınmış mıdır? İzin alınmadıysa kültür varlıklarını korumakla görevli bir bakanlıkta, kültür varlığı olarak tescilli bir yapıda bakana makam odası yapmak için böyle bir işlem hangi gerekçeyle, hangi dayanakla tesis edilmektedir?

MÜHÜRLER AÇILDI MI

Cumhuriyet Müzesi’ndeki makam odası oluşturulurken sizin ve konuklarınızın odaya rahat girmesi için güvenlik nedeniyle mühürlü olan kapılar açılarak, müze güvenliği riske edilmiş midir? Bakanın opera merkez bina ile Emek’teki hizmet binalarında makam odaları dururken, Telif Hakları Genel Müdürlüğü binasında, Mithatpaşa Caddesi üzerindeki El Sanatları Mağazası’nın bulunduğu binada makam odası oluşturulmasının amacı ve gerekçesi nedir?

NE KADAR HARCANDI

Toplam 5 makam odası yetmezmiş gibi İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde size makam odası yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğruysa bu kadar makam odası ihtiyacınız nerden kaynaklanmaktadır? Bütün bu makam odalarının tefriş, dekorasyon, mobilya, TV, bilgisayar gibi ihtiyaçlarıyla tadilatları için ne kadar para harcanmıştır? Tüm bu odalar için inşaatlar öncesi ve esnasında olağanüstü güvenlik hassasiyeti gösterilmesinin nedeni nedir?

KAÇ TV ALINDI

Tüm Bakanlık binalarında internet kullanımına sıkı kontroller getirilmesinin, bakanlık bürokratlarının makam araçlarının dahi kontrol edilerek binalara alınmasındaki derin endişenin nedeni nedir? Bakanlık çalışanlarının e-postalarının izlendiği yönündeki iddialar doğru mudur? Devlet kaynakları ile size Mont Blanc marka imza kalemi alınmış mıdır? Alınan kalemin fiyatı ne kadardır? Siz göreve geldikten sonra makam odaları için kaç adet televizyon alınmıştır?

MASÖR GELDİ Mİ

Sizin için Marriot Oteli’nden aşçı, Rixos Oteli’nden masör geldiği yönündeki iddialar doğru mudur? Masörün yabancı uyruklu olduğu ve çalışma izninin çıkarılması için tarafınızca talimat verildiği iddiaları doğru mudur? Siz göreve geldikten sonra bakanlıkta yerleri değiştirilen ve görevden alınan yönetici kaç kişidir? Siz yurtdışında iken sizin dijital imzanız kullanılarak atamalar yapıldığı yönündeki iddialar doğru mudur?”

Haberin Devamı

CHP'Lİ ORAN'DAN ÇİÇEK'E "İKİ AYYAŞ" TEPKİSİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!