Ata fark atıyor

Güncelleme Tarihi:

Ata fark atıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1997 00:00

Hürriyet'in yayınıyla harekete geçen vatandaşlarımızın oyları sonucu Atatürk, Time Dergisi'nin kampanyasında rakiplerine yeniden fark atmaya başladı. Atatürk, devlet adamları listesinde Churchil'in, kahramanlar listesinde ise Mandela'nın açık ara önünde.
Haberin Devamı

TIME Dergisi'nin yüzyılın en önemli kişisi kampanyasında Rum ve Yunanlıların İnternet'ten otomatik oy yağdırmaları sonucu İngiltere eski Başbakanı Winston Churchil karşısında bir ara ikinciliğe düşen Mustafa Kemal Atatürk, yeniden fark atmaya başladı. Hürriyet'in çağrısı üzerine vatandaşlarımızdan gelen oylar, Mustafa Kemal Atatürk'ün rakipleriyle arasındaki farkı yeniden açmasını sağladı. Dün gelen son rakamlara göre Mustafa Kemal Atatürk, devlet adamları listesinde 322 bin 922 oyla birinci. Winston Churchill ise 305 bin 52 oyda kaldı. Aynı listede sadece ‘‘Atatürk’’ ismine verilen oylar da 26 bin 181'e ulaştı. Yunanlıların iki ayrı listede Atatürk'ün rakibi olan Winston Churchill ve Nelson Mandela'yı özel bir bilgisayar programıyla verilen oylarla birinciliğe taşıması üzerine Atatürk ikinciliğe düşmüştü. Bunun üzerine Türk halkını, ‘‘Ata'ya oy vermeye’’ çağıran Hürriyet'in yayını etkili oldu ve Atatürk önce kahramanlar listesinde, sonra da devlet adamları kategorisinde en üst sıraya çıktı. Atatürk ayrıca üstün yetenekler listesine de sekizinci sıradan girdi. Bu kategoride Bill Gates 90 bin 610 oyla birinci sırada bulunuyor. Atatürk'ün bu listedeki oyu ise 11 bin 38. Kahramanlar bölümüde ise Atatürk'ün oyu 155 bin 697'ye yükseldi. Atatürk'ü izleyen Mandela'nın oy sayısı ise 117 bin 836. Time100 listesinde son durum şöyle:

Devlet Adamları

M. K. Ataturk 322.922

W. Churchill 305.052

R. Reagan 46.655

Ataturk 26.181

Kahramanlar

M. K. Ataturk 155.697

N. Mandela 117.836

HUZURDA

Öte yandan, Ankara Kulübü Derneği, Atatürk'ün hemşeriliğini kabulünün 75. yılı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Dernek Başkanı Abdurrahman Oğultürk'ün başkanlığındaki heyet mozoleye çelenk koyduktan sonra özel defteri imzaladı. Oğultürk, Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı: ‘‘Hemşeriliğe kabulünüzün 75. yılında huzurundayız. Biz Ankaralılar, en büyük ve en aziz hemşerimiz olarak sizi ebediyete kadar yüreğimizde yaşatacağız. ’’



Oylarımız Atatürk'e

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!