At kazasında ağır yaralanan Akçura’nın atları satılığa çıktı

Güncelleme Tarihi:

At kazasında ağır yaralanan Akçura’nın atları satılığa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2008 00:00

Manisalı işadamı İsmail Akçura’nın kızı Aslı Akçura’ya (36) ait üç yarış atı gazete ilanıyla satılığa çıktı.

Atının ayakları altında kalarak ağır yaralanan Akçura, bundan önce de dresaj atı (biniciliğin olimpik yarışma dallarından biri) Fantastico’yu bir daha binicilik yapamayacağı için 50 bin Euro’ya (yaklaşık 90 Bin YTL) satışa çıkarmıştı.

Aslı Akçura’nın iki yaşından itibaren yarışlara katılabilecek, bir buçuk yaşındaki İngiliz atları dişi Anemon Star, Anemon Girl ve erkek Sun Of Anemon’un satış fiyatları henüz belirlenmedi.

Aslı Akçura’nın babası İsmail Akçura, atların ticari amaçlarla satışa çıktığını belirterek, "Fiyatlar belirlenmiş değil. Pazarlıkla belirlenecek" dedi.

Aslı Akçura, 30 Mayıs 2007’de ailesinin Manisa’ya bağlı Bozköy’deki çiftliğinde Baybora adlı İngiliz atına binerek gezmeye çıktı. Ürkerek şahlanan at, Akçura’yı üzerinden attı. Akçura, kendini korumaya çalışırken, bu kez atının ayakları altında kaldı. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Akçura’nın şah damarı zedelendi. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Akçura, buradaki ilk tedavisinin ardından İstanbul’a getirilerek Amerikan Hastanesi’nde bir dizi ameliyat geçirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!