AÅŸureye Fransa'dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Aşureye Fransadan ödül
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 18, 2004 00:00

Türkiye’nin AB üyeliÄŸini tartışan Fransızlar, Türk mutfağının ünlü tatlısı aÅŸureye altın madalya ödülü verdi. AÅŸure, Uluslarası Gıda Fuarı’nda dünyanın en iyi 12 yiyeceÄŸi arasına girerek "Altın-Sial" ödülü aldı. AÅŸure, Fransa’da açılan Uluslarası Gıda Fuarı’nda dünyanın en iyi 12 yiyeceÄŸi arasına girerek "Altın-Sial" ödülü aldı. Abhaber’e göre, TUKAÅž tarafından üretilen ve poÅŸette satılan aÅŸure, dünya çapında yüzlerce gıda ürünüyle yarıştı.Ä°ki yılda bir Fransa’da açılan ve tüm dünyadan yüzlerce firma ve ülkenin katıldığı Fuarda yapılan yarışmaya, firmanın haberi olmadan aday olarak gösterilen aÅŸure, uluslarası gıda uzmanlarıyla, uluslarası gazetecilerden oluÅŸan jüri tarafından dünyanın en iyi ilk 12 yiyeceÄŸi arasına girdi.Paris’te düzenlenen bir törenle "Altın Sial" ödülünü alan TUKAÅž Genel Müdürü Ahmet Uysal, ev hanımları tarafından 40’a yakın malzemeden iki günde hazırlanan ve çok zahmetli bir iÅŸ olan aÅŸure hazırlamayı 20 dakikaya indirdiklerini belirtti. Uysal, "AÅŸureyi yapmayı 20 dakikaya indirdik. AÅŸure, çabuk hazırlanması, pratikliÄŸi, kalitesi ve lezzetiyle ödülü hak etti. Özellikle Fransa’da AB’ye giriÅŸ tartışmalarının yaÅŸandığı bugünlerde Avrupa’da Türk mutfağıyla ödül almanın zevkini çıkarıyoruz" dedi.Ahmet Uysal, aÅŸurenin, "Nuh’un Gemisinde" bulunan yiyeceklerin karışımından yapıldığı ve Osmanlı-Türk mutfağını simgelediÄŸini anlattı.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!