Aspendos'ta festival başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Aspendosta festival başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2005 15:09

Avrupa Uluslararası Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen Aspendos Festivali'nin 12'ncisi, 11 Haziran'da başlıyor. Festival, bu yıl Roma Opera ve Balesi'nin yanı sıra, dünyanın en ünlü orkestra şeflerinden Justus Frantz ve UNESCO tarafından ‘Dünyanın En İyi Sanatçısı’ seçilen Şef Valeri Gergiev'i ağırlayacak. 19 Haziran'a kadar sürecek festival kapsamında 12 etkinlik yer alacak.

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin 12'ncisi, Antalya Devlet Opera ve Bale Müdürü Remzi Buharalı ve festival için kente gelen Roma Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Kremlin Palace Otel'de tanıtıldı.

Festivalin açılış gösterisini Türkiye'ye ilk kez gelen Roma Opera ve Balesi, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirecek. Ünlü İtalyan topluluk, Stravinsky'nin ‘Petrushka’ ve ‘Ateş Kuşu’ balelerini sahneye koyacak. Festivalin ikinci gününde ise dünyanın en ünlü şefleri arasında yer alan Alman Şef Justus Frantz ve Uluslar Filarmoni Orkestrası yer alacak. Topluluk Beethoven'in dostluk kardeşlik ve barış temalarını işleyen ‘9'uncu Senfoni’ adlı eserini seslendirecek. Festivalin kapanışını ise dünyanın her yerinde temsiller vermiş olan Rus topluluk Mariinsky Tiyatrosu ile Kirov Opera ve Orkestrası solistleri gerçekleştirecek. Topluluğu, UNESCO tarafından ‘Dünyanın En İyi Sanatçısı’ ödülüyle onurlandırılan Şef Valery Gergiev yönetecek. 18 Temmuz'da Çaykovski'nin ‘Eugene Onein’ operasının konser versiyonu ile sanatseverlerle buluşacak olan topluluk, 19 Temmuz'da karma bir programdan oluşan Gala Konseri ile festivali noktalayacak.
12 etkinliğin yer aldığı festivalde, İzmir ve İstanbul Devlet Opera ve Baleleri ile Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü'nün seslendirdiği eserler de yer alacak.

Haberin Devamı

Festivalin Antalya'nın 50 km dışında olan Aspendos Antik Tiyatrosu'na hayat kattığını ve Türkiye için çok iyi bir tanıtım olduğunu belirten Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Remzi Buharalı, gelecek yıl Zürih, Moldova ve İngiltere'nin Royal Balesi'nin festivale katılmak istediğini belirtti. Roma Opera ve Balesi Öğretmeni Luc Bouy ise Aspendos'u çok sevdikleri için Türkiye'nin teklifini kabul ettiklerini söyledi.

FESTİVAL PROGRAMI

* 11 Haziran
‘Petrushka’, ‘Ateş Kuşu’ (Roma Opera ve Balesi- Bilkent Senfoni Orkestrası)

* 15 Haziran
‘Uçan Hollandalı’ (İzmir Devlet Opera ve Balesi)

* 22-24 Haziran
‘Aida’ (Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü)

* 28 Haziran
‘Nazım Hikmet Oratoryosu’ (Fazıl Say, Zuhal Olcay, Genco Erkal)

* 1 Temmuz
‘Romeo & Juliet’ (İstanbul Devlet Opera ve Balesi)

* 5 Temmuz
‘'Carmen’ (İstanbul Devlet Opera ve Balesi)

* 9 Temmuz
‘Güldestan’ (Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü)

* 12 Temmuz
‘9'uncu Senfoni’ (Uluslar Filarmoni Orkestrası)

* 15 Temmuz
‘Don Quixote’ (Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü)

* 18 Temmuz
‘Eugene Onegin’ (Mariinsky Tiyatrosu Kirov Opera ve Orkestrası)

* 19 Temmuz
‘Gala Konser’ (Mariinsky Tiyatrosu Kirov Opera ve Orkestrası)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!