Aslında yumuşak müzikleri severim

Güncelleme Tarihi:

Aslında yumuşak müzikleri severim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

Juliet... Youtube'un Avustralyalı sekiz yaşındaki yeni fenomeni. Köpeği ve balıkları için söylediği 'My First Hardcore Song' şarkısı YouTube'a annesi tarafından yüklendiği 19 Ocak 2012 gününden beri neredeyse 16 milyon kez izlendi. Şarkıyı kaydeden bir aile dostları, klibi çekense Juliet'in annesi Kristina Childs. Klibin öyküsünü Juliet ve annesiyle konuştuk

Haberin Devamı

Bu şarkı kimin fikri?

- Şarkıyı YouTube'a koymamızdan bir hafta önce Juliet, aile dostumuz Rob Sharpe'ın evindeydi. Eğlence olsun diye stüdyoda kayıt yapmışlar. Dinlettiklerinde gülmekten gözümden yaş geldi. Çok şirin buldum. Arkadaşlarla ve aile içinde göstermek için bir klip çekmeye karar verdim. Ertesi gün New Farm Park'ta Juliet şarkıyı söylerken kaydettim. Eve gelip montajladım ve akşam yemeğinden sonra YouTube'a koydum. Bir saatte binden fazla mail almıştım bile.

Videonuz çok komik. Ne kadar zaman harcadınız hazırlamak için? Ve enstrümanları kim çaldı?

- Klibi 20 dakikada çektik, montajıysa iMovie'de yarım saatte bitti. Enstrümanları Rob Sharpe çaldı. Şarkıyı yazıp, kaydedip bitirmesi bir saatini almış. Şarkının hemen hemen tüm sözleri Juliet'e ait. Juliet dört yaşındayken, ailemizin New South Wales eyaletinde yaşayan fertleri için videolar yüklemeye başladım YouTube'a.

Haberin Devamı

Kızınız videoların tamamında çok rahat. Kamera karşısında nasıl davranacağını öğrettiniz mi?

- Ben fotoğrafçıyım, eşim Steven'sa yıllardır müzisyen. Ama Juliet hep dışa dönüktü. O kadar rahattır ki, bir oda dolusu insana çekinmeden şarkı söyleyebilir. İleride veteriner ya da köpek eğiticisi olmak istiyor.

Kızınızın performansı karşısında arkadaşlarınızın tepkisi ne oldu?

- Juliet'in nasıl eğlendiğini görünce çok etkilendiler. Hepsi çok eğlenceli bulmuş.

Başka bir videoda Juliet piyano çalışırken görülüyor. Fakat bu meşhur videosunda metal müzik çalıyor. Gerçekte ne tarz müzikleri sever?

- Her tarz müziği çok sever. Ama en çok sevdiği sanatçılar: Jessie J, Johnny Cash, Michael Jackson ve Lady Gaga. Richard Marx'tan Slipknot'a kadar her tür müzik dinlenir bizim evde. Hatta bir videoda da Juliet dövme istediğini söylüyor, çünkü eşimin de benim de dövmelerimiz var.

 Juliet'in tişörtlerini satmaya başladınız. Şarkının single'ı da iTunes üzerinden satışa çıkmış vaziyette.

- Biz yapmasak birileri mutlaka o tişörtleri yapardı. Bari yapalım da Juliet'in eğitimi için kenara para koyalım dedik. Letonya, Grönland, Almanya ve Güney Afrika'ya tişört sattık. Şarkıyı da birileri kötü bir kaydıyla satmaya başlar korkusuyla iTunes'a kendimiz koyduk. Bir sonraki videoda köpeğimiz Robert yıldız olabilir. Ayrıca Juliet de çok video çekmek istiyor.

Haberin Devamı

Dizi ve film teklifleri de gelmiştir...

- Hem de nasıl! İnanılmaz bir medya ilgisiyle karşılaştık. Hem Avustralya'dan hem ABD'den pek çok televizyon kanalı röportaj teklifinde bulundu. Tüm televizyon röportajlarını kabul etmiyoruz çünkü Juliet'in çocukluğunu yaşamasını istiyoruz.

Peki Juliet memnun mu sonuçtan?

- O çok memnun, çok havalı buluyor. Sekiz yaşında ve Avustralya'nın en büyük gazetesinin kapağında resmini gördü.

Youtube'da video için hem iyi hem kötü yorumlar yapılmış. Bazıları çocuktan faydalandığınızı, kötü ebeveynler olduğunuzu düşünüyor...

- Bu tarz yorumları okumuyorum bile. Saçma sapan yorumlar geldiği için video sayfasından yorum seçeneğini kapattım. Sayıları çok az da olsa, herkesin eğlencesini mahvetmek isteyen insanlar mevcut.

Haberin Devamı

KÖPEKLERLE DOLU BİR GÖKDELENİM OLSUN JULIET

Juliet video için ne düşünüyorsun? Hayatında neler oluyor şu anda?

- Stüdyoda çok eğlendim, şimdi de bu kadar ilgi görmek hoşuma gidiyor. Arkadaşlarım benden imza istiyor. Çok havalı! Hep şarkı söylemek istiyorum. Ama en büyük hayalim içi köpeklerle dolu bir gökdelenimin olması.

Videoda metal söylüyorsun. Peki ne tarz müziklerden hoşlanıyorsun?

- Yumuşak müzik severim.

Şarkının en sevdiğim yeri senin "Let's open up this pit!" dediğin yer. Senin favori sözün hangisi?

- 'Robert ve balıklarımı seviyorum' kısmı...

Ne eğitimi almak istiyorsun? Hayal ettiğin meslek var mı?

- Köpek eğitimi ve bakımıyla ilgili bir eğitim almak istiyorum. Gelecekte de köpeklere bakım işi yapmak istiyorum.

Haberin Devamı

Sevdiğin sanatçıları düşün. Eğer şansın olsaydı hangisiyle tanışmak isterdin?

- Jessie J!

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!