Askerlerin yargılandığı yerdeler

Güncelleme Tarihi:

Askerlerin yargılandığı yerdeler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 21:15

İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında birinci sınıf emniyet müdürleri, merkez valileri ve bürokratların bulunduğu 36 şüpheli, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından dün sabah saatlerinde mahkemeye çıkarıldı.

Haberin Devamı

Kamuoyunda Askeri Casusluk olarak bilinen, 2012 yılında başlatılan soruşturmada ‘FETÖ/PDY terör örgütünden talimat aldıkları, TSK mensuplarına yönelik sahte delil üretip, usulsüz dinleme yaptıkları’ iddiasıyla salı günü gözaltına alınanlar üç gün sonra getirildikleri İzmir Adliyesi’nde, daha önce, casusluk iddiasıyla suçlanan askerlerin yargılandığı, Adliye Sosyal Tesisleri’nden duruşma salonuna çevrilen yerde hâkim karşısına çıktı. tutuklama istendi.

Şüpheliler “Terör örgütü kurmak, üyesi olmak ve örgüt adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla getirildikleri savcılıkta tutuklama talebiyle direk mahkemeye sevk edildi. Hâkim karşısına çıkarılanlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen, merkez valisi Mehmet Oduncu, mülkiye müfettişleri ve kamuoyunda ‘Askeri Casusluk’ olarak bilinen operasyon sürecinde İzmir Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görev yapan emniyet personeli de bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!