Askeri uçak düştü: 34 şehit

Güncelleme Tarihi:

Askeri uçak düştü: 34 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2001 00:00


İçinde Özel Kuvvetler Komutanlığı mensuplarının da aralarında bulunduğu 34 askeri personelin bulunduğu CASA tipi askeri nakliye uçağı Malatya'nın Akçadağ İlçesi yakınlarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Uçakta bulunan 34 askeri personel şehit oldu.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan ve içerisinde 34 askeri personelin bulunduğu bildirilen CASA tipi askeri uçak,
İKİNCİ CASA FACİASI
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait CASA tipi askeri nakliye uçağının Malatya'ya düşmesi, bu yıl yaşanan ikinci kaza oldu.

Erkilet 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan 19 Ocak 2001 tarihinde eğitim uçuşu yapmak için havalanan CASA tipi nakliye uçağı, Bünyan ilçesi yakınlarında Sarımsaklı Barajı kıyısına düşmüştü. Kazada Üsteğmen Okan Dirlik, Teğmen Murat Orbay ve Teknisyen Astsubay Üstçavuş Hüseyin Tüfekçi şehit olmuştu.

Toprağa gömülen uçak enkazı, askeri personel tarafından çıkartılmış, uçağın düşme nedeninin ortaya çıkması için de enkaz bir süre Erkilet Hava Üssü'nde özel bir hangarda koruma altına alınmıştı.

Gövde ve kanatları Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi'nde üretilen CASA uçakları, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda hafif nakliye uçağı olarak kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!