Askeri liseye ISO-9001

Güncelleme Tarihi:

Askeri liseye ISO-9001
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bursa Işıklar Askeri Lisesi 153 yılı geride bırakırken, yetiştirdiği öğrencilerde Türk Ordusu'nun komutan kaynağı oldu. Okuldan bugüne kadar 7 genelkurmay başkanı, 19 kuvvet ve jandarma genel komutanı, 15 ordu komutanı çıktı. Önceki gün Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nin kuruluş gününde eski mezunlar okulda anılarını tazelerken, yapılan konuşmalarda bu eğitim yuvasının ayrıcalığı bir kez daha dile getirildi. Okul Komutan Vekili Kıdemli Albay Çetin Özalp, 1.5 asırlık okulu irfan ocağı olarak nitelendirdi. Okuldaki ezbercilikten uzak eğitimin orta eğitim kurumlarına örnek teşkil ettiğini belirten Albay Özalp, ‘‘ISO-9001 kalite güvence sistemi belgesini almaya hak kazandık. Okulumuz diğer askeri okullarla birlikte Türkiye'de orta öğretim kurumları içinde bu belgeyi almaya hak kazanmada ilk olmanın gururunu yaşamaktadır’’ diye konuştu.

KOMUTAN FABRİKASI

Bugüne kadar çok sayıda üst düzey komutan yetiştiren okulda, bu subayların fotoğrafları karargah binasının girişinde sergileniyor. Okuldan mezun olan üst düzey komutanların adları şöyle:

Genelkurmay başkanları

Redif Paşa, Ahmet Esat Paşa, Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Ömer Rüştü Mekkebi, Cemal Tural, Nurettin Ersin, Necdet Üruğ.

Kuvvet ve jandarma genel komutanları

Muzaffer Erdüger, Refik Yılmaz, Ali Keskiner, Haydar Sükan, Orhan Yiğit, Eşref Akıncı, Kemal Ersun, Tahsin Şahinkaya, Halil Sözer, Fikret Oktay, Necdet Öztorun, Kemal Yamak, Burhanettin Bigalı, Siyami Taştan, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Hüseyin Kıvrıkoğlu, İlhan Kılıç, Fikret Özden Boztepe.

Ordu komutanları

Abdullah Paşa, Ali Sait Akbay Tugan, Asım Gündüz, Faik Türün, Turgut Sunalp, Adnan Ersöz, Vecihi Akın, Sedat Güneral, Süreyya Yüksel, Hakkı Akansel, Sabri Yirmibeşoğlu, Nezihi Çakar, Kemal Yavuz, Hilmi Özkök, Atilla Ateş.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!