Askeri birlikler şehir dışına

Güncelleme Tarihi:

Askeri birlikler şehir dışına
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 21:53

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, tedbirlerin arttırılması yönünde askeri birliklerin şehir dışına çıkarılacağı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Yıldırım, A Haber’de önceki akşam soruları yanıtlarken askeri birliklerle ilgili şunları söyledi: “Bu büyük bir sınavdı. Çıkarılması gereken dersler var, her şeyi yeni baştan ele almamız lazım. Bir daha olmaz diyecek halimiz yok. Genelkurmay’daki yapılanma. Tanklar isteyince nasıl çıkıyor çıkmaması lazım. Şehir ortasında olma ihtiyacı var mı. Tehdit mi değil mi. Her aklına esen pilot kalktı, cinnet getirdi bomba attı. Buna karşı tedbir var mı? Bunların hepsinin gözden geçirilmesi lazım. (Askeri birlikler şehir dışına mı çıkacak?) Gayet tabii. Bunun dışında da çok köklü tedbirler olacak, önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Askeri şura var, 28 Temmuz’a aldık. Burada (Çankaya Köşkü) yapacağız. Biz teklif ettik. Burada yapalım dedik. Makul göründü. Bu YAŞ olağanüstü şartlarda yapılmaktadır. Terfiler, tayinler konuşulmayacak 15 Temmuz’da ülkemizin yaşadığı başarısız silahlı darbe girişimi sebep ve sonuçları da konuşulacak. Şeffaflıkla konuşulacak. Nerede hata yapıldı, düzeltici çalışmalar neler... Bir daha bu sorun olmaması için ne tedbirler alınacak konuşacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!