Güncelleme Tarihi:
Edinilen bilgiye göre, Konya PTT Başmüdürlüğü, Çumra PTT Şubesinde memur olarak çalışan M.T'nin yaklaşık bir yıl önce zimmetine para geçirdiği iddiasıyla bir soruşturma başlattı.
Vatani görevini yerine getirdikten sonra hesaplarına yatırılan ve bu paraları daha sonra almayan erlerin yerlerine imza atarak söz konusu paraları alındığı yönünde belge düzenlediği iddia edilen M.T. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
M.T, yaklaşık 200 kişinin hesabına yatırılan toplam 2 bin 206 lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.
M.T'nin soruşturma açılmadan zimmetine geçirdiği iddia edilen parayı tekrar yerine yatırdığı öğrenildi.
“KASADA AÇIK ÇIKINCA BÖYLE BİR YOLA BAŞVURDUM”
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, “zimmet” ve “evrakta sahtecilik” davasına tutuklu yargılanan M.T. ile taraf avukatları son kez katıldı.
Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın, terhis olan askerlere ödenmesi için hesaplarına yatırılan 2 bin 206 lirayı zimmetine geçirdiğini söyledi.
Savcı, sanığın alınmayan paraları kendisi imza atarak alınmış belgesi düzenlediğini, daha sonra dava açılmadan da ilgili kuruma aldığı paraları yatırdığını bildirdi.
Savcı, sanığın “zimmet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme Başkanı duruşmanın bittiğini kaydetti. Son sözü sorulan sanık M.T, “Ben söz konusu parayı zimmet olarak almadım. Kasada açık olduğundan böyle bir şey yaptım. Yaptığıma pişman oldum ancak iş işten geçmiş oldu. Paralar küçük miktarda olduğu için kişilere de zararı yoktu. Zaten paraları da yerine geri yatırdım. Benim sağlık problemlerim var. Eşimin de hastanede yattığını öğrendim. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, M.T'yi “basit zimmet” suçundan 2 yıl 9 ay 10 gün, “resmi belgede sahtecilik” suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.
Dosyanın Yargıtaya gideceğini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, bekleme süresinin uzun sürebileceği gerekçesiyle tutuklu sanığın mağdur olmaması için tahliye edilmesine karar verdi.