Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2002 00:00
TÜBİTAK Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Güner Özay, aflatoksin analizlerinin laboratuarlarında iki saat içinde tamamlanabildiğini belirtti. Özay, doğada kısa sürede bozunabilen, çevre dostu ambalaj malzemelerini geliştirdiklerini, ‘yenilebilir ambalaj malzemeleri üzerindeki çalışmalarını da ticarileşme aşamasına getirdiklerini belirtti. Özay, bu açıklama sırasında, ‘‘Yakında yemeği tabağı ile birlikte yiyeceğiz’’ dedi. Özay, muhafaza teknolojileri ile gıdaların raf ömrünü uzatabildikleri, Türk Silahlı Kuvvetleri için oda sıcaklığı koşullarında iki yıl dayanabilen
yemek ve ekmek prototipini geliÅŸtirdiklerini de açıkladı.Â
button