Aşka Özlem

Güncelleme Tarihi:

Aşka Özlem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2002 14:56

Aktörlükten gelen Jean Marc Barr'ın Pascal Arnold ile paylaştığı ikinci yönetmenlik denemesi olan Aşka Özlem (Too Much Flesh) sezonun ilginç yapımlarından. Barr hem senaryosunu yazıp yönettiği hem de oynadığı filmde, cinsel hazzı bir yabancıyla birlikte yaşayan 35 yaşında, evli ama bakire bir kadını öykünün eksenine oturtarak toplumun cinselliğe bakışını sorguluyor. Filmde Barr'a Rosanna Arquette, Élodie Bouchez, Ian Vogt'un da yeraldığı bir kadro eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Yönetmenliğe adım attığı ilk filmi Lovers'da aşkın özgürlüğünü tartşan Jean Marc Barr bu kez sekste özgürlüğü görsel olarak tartışıyor yapımcılar. Fiziksel mutluluğu seksteki olağandışı ya da aşırı davranışlar olarak algılarken, filmde bu tamamen masum bir karakterin aşkı ve seksteki mutluluğu başkaları ile paylaşması ve yüceltmesi olarak anlatılıyor.

FİLMİN KONUSU

Illionis'te yaşayan 35 yaşındaki evli bir kadının seks arzularını yeni tanıştığı bir yabancı ortaya çıkarır. Yaşadıkları bağnaz ve ikiyüzlü topluluk ve kurallara bağlı yaşayan bu küçük şehir onların aşkta ve seksteki özgür fikirlerini yaşamalarına engel olmaktadır. Duygusal bir karmaşa yaşamaktadırlar...

Hikaye bizi bir çok sorular sormamızı ve bu sorulara açık yürekli cevaplar vermemizi sağlıyor...

Haberin Devamı

Bir insanın seksüel istekleri onu bulunduğu toplumdan ayırabilir mi?
Sosyal olgular ve dini yapı yüzünden insan kendini uçlu duruma düşürebilir mi? Arzularımız toplum kuralları ile mi belirlenir?
Seks ve aşk birbirine bağlı mıdır? gibi. Neden toplum seksi korku ve reddedişle bir silah haline getirmektedir?

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Jean- Marc Barr, Pascal Arnold
Senaryo: Jean- Marc Barr, Pascal Arnold
Oynayanlar: Rosanna Arquette, Elodie Bouchez, Jean-Marc Barr, Ian Vogt, Ian Brennan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!