Aşiret üyelerine kapkaç operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Aşiret üyelerine kapkaç operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 21:57

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde hırsızlık, kapkaç ve yağma olaylarına karışan Cono Aşireti'ne yönelik sabahın erken saatlerinde 300 polisin katıldığı bir operasyon düzenlendi. ‘Seher Vakti’ adı verilen operasyonda, çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirilirken, 14 kişi gözaltına alındı.

Tarsus'ta Barbaros Mahallesi'nde yaşayan Cono Aşireti'ne yönelik yapılan operasyona, Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nde görevli toplam 300 asayiş ekibi ve Özel Hareket Timi katıldı. Tarsus Emniyet Müdürü Hikmet Bulak’ın yönettiği operasyonda, polis ekipleri sabaha karşı giriş çıkışları engellemek için mahalleyi abluka altına aldı. Polislerin 14 eve düzenledikleri baskında, 2 tabanca ve bu tabancalara ait mermiler, 1 av tüfeği, çalıntı olduğu belirtilen 33 altın bilezik, 17 altın yüzük, 2 motosiklet, 7 kol saati, 8 cep telefonu, 1 altın zincir, 1 astsubay eşine ait kimlik kartı, 1 dizüstü bilgisayar, 1 kamera, 1 cep bilgisayarı, 1 fotoğraf makinesi, 105 gram esrar, çeşitli boylarda bıçaklar ve plaka ruhsatı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca Kartal Z., İğde Y., Feryat T., Selami A., İskender S., Gülcan Y., Bahar K., Hanım G., Kerem S., Nesrin K., Bülbül Y., Ali G., Aydın K. ve Y.Ö. gözaltına alındı.

Tarsus Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, ilçede son zamanlarda sık sık meydana gelen ev ve otomobilden hırsızlık ile kapkaç ve yağma olaylarının Cono aşiretine üye kişiler tarafından yapıldığını tespit ettiklerini söyledi. Operasyonda birçok çalıntı eşyanın ele geçirildiğini belirten Bulak, kimsenin ilçede sağlanan huzur bozamayacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!